Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Θερμική αστάθεια θα φέρει εκ νέου καταιγίδες στην περιοχή μας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 19/8/2021

 Καταιγίδες τοπικά ισχυρές σημειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και μάλιστα αυτή την ώρα συνεχίζουν ακάθεκτες να επηρεάζουν τα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Αύριο Πέμπτη θα συνεχιστεί η αστάθεια με τα φαινόμενα να επεκτείνονται νοτιότερα δίνοντας έντονο χαρακτήρα. Δυστυχώς όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και καταφέρνει να αγγίξει τα κράσπεδα της μάζας ένα ψυχρό ρεύμα τότε δημιουργούνται θερμικές αστάθειες πολύ ισχυρές ειδικά δε όταν το καταιγιδοφορο νέφος κολυμπήσει σε πολύ θερμά νερά τότε φέρνει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με πολλές αστραπές κάτι που είναι επικίνδυνο και μπορεί να γίνει να προκαλέσει πυρκαγιά σε δασική περιοχή, κάτι που παρατηρήθηκε πρόσφατα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα κυλήσει η πέμπτη και που θα σημειωθούν εκ νέου καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά: Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη την χώρα όμως δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές μπόρες στην Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στην δυτική Θεσσαλία, Μακεδονία, δυτική στερεά, Πελοπόννησος. Χαλαζοπτώσεις αναμένουμε μικρού μεγέθους κυρίως στην κεντρική Πελοπόννησο όπως και στην Θεσσαλία. Είναι πολύ πιθανόν φίλες και φίλοι να υπάρξει έντονη κεραυνική δραστηριότητα με κατακόρυφα χτυπήματα προς το έδαφος λόγο θερμών νερών της θάλασσας κυρίως στον Θερμαϊκό θα έλεγα είναι αυξημένη η πιθανότητα. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε η οποία θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της εβδομάδας και θα γίνει αρκετά αισθητή κυρίως εν ώρα κακοκαιρίας η θερμοκρασία θα πέφτει ακαριαία.

Μακεδονία - Θράκη

24-33°C


Θεσσαλία

 Στο εσωτερικό από 25-34°C και στα παράλια 24-30°C.


Ήπειρος

23-32°C.


Στερεά Ελλάδα

24-33°C.


Εύβοια

23-30°C.


Αττική

27-32°C


Πελοπόννησος

22-31°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου

26-30°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί στα 5-6 μποφόρ στα νησιά του Ιονίου και βορειοανατολικοί στο Αιγαίο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεχίζεται η αστάθεια και την Παρασκευή και το Σάββατο με κορύφωση των φαινομένων και μεγαλύτερη δυναμική, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες αύριο πάλι.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *