Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ασθενείς βροχές την Δευτέρα, ραγδαίες την τρίτη. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 10/01/2022.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, συνεχίζεται η αστάθεια στην Μαγνησία με τις ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις άνευ σημασίας και την Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν τα μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων από τα 1500-1600μ και πάνω.

Πιο αναλυτικά Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα έχουμε νεφοσκεπή καιρό με κάποιες ψιχαλες η ψιλόβροχο να σημειώνονται στα πεδινά ενώ στα ορεινά και ημιορεινά θα έχουμε βροχοπτώσεις τοπικά έντονες και χιονοπτώσεις από τα 1600μ και πάνω. Με αυτό το μοτίβο θα κυλήσει μέχρι και τις βραδινές ώρες, όμως όσο θα βαδίζουμε προς τη νύχτα αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές όπου προς τα ξημερώματα θα εντείνονται όλο ένα και περισσότερο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τα 1500μ και πάνω.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5°C έως 8°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ΒΒΑ καθόλη της διάρκεια της ημέρας ενώ προς τη νύχτα εν ώρα κακοκαιρίας θα ενισχυθούν σημαντικά στα 5-6 μποφόρ.

Όπως έχετε ενημερωθεί αναμένεται να μας επισκεφθεί μια ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία θα έχει υποστήριξη δυναμικής από το ψύχος στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ΒΑ ανέμους θα φέρουν ένα επικίνδυνο αποτέλεσμα. 

Ισχυρές βροχοπτώσεις με μεγάλες ραγδαιοτητες θα σημειωθούν στο νομό μας κυρίως στο ΒΑ κορμό του Πηλίου όπου θα καταφέρουν να δώσουν πάνω από 100 λίτρα αν τετραγωνικό μέτρο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία μέρα με την ημέρα φέρνοντας στην μνήμη μου την σφοδρή κακοκαιρία Αθηνά. Παρόμοιες εικόνες θα ακολουθήσουν την τρίτη και σίγουρα θα υπάρξουν σοβαρές πλημμύρες όπου ευχόμαστε να μην εξελίξουν ραγδαίως την κατάσταση  και φέρουν και κατολισθήσεις. Επίσης πολύ χιόνι θα πέσει στα ορεινά μας από τα 1200μ και πάνω ξεπερνώντας μέσα σε ένα 24ωρο τα 50εκ φρέσκου χιονιού. 

Αυτή ήταν η ενημέρωση ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο, σε πολλούς χιονοφιλους από ότι φαίνεται θα δώσει χαρά ο βασιλιάς των φαινομένων καθώς είναι αποφασισμένος να επισκεφθεί και τα πεδινά της Μαγνησίας έως την θάλασσα από το βράδυ της Τετάρτης με ξημερώματα Πέμπτης. Ψυχρος Αυλώνας  θα αρχίσει να κατέρχεται από τις βαλκανικές χώρες ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο. Επίσης από ότι φαίνεται θα καταφέρει να αγκαλιαστει με ένα πρόσκαιρο σύστημα όπου θα μεταφράσει τα όποια φαινόμενα σε χιονοπτώσεις. Θα δούμε κατά πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα και αν καταφέρει να δώσει ελαφριά χιονόστρωση.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *