Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Κακοκαιρία ''εξπρές'' με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 28/2/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, ανοιξιάτικος καιρός επικρατεί αυτες τις μέρες στην Μαγνησία και σε όλη την επικράτεια με τον ήλιο να είναι κυρίαρχος ανεβάζοντας στα ύψη τον υδράργυρο. Απο αύριο και μετέπειτα αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά μας.


Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη εξέλιξη της Κυριακής για την περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά: Απο τις πρωινές ώρες θα έχουμε νεφοσκεπή καιρό με ασθενείς βροχοπτώσεις όπου σταδιακά θα εντείνονται και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Απο αργά το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μια εξασθένηση και θα σταματήσουν προς το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά μας, αρχικά απο τα 1500μ και πάνω και προς το μεσημέρι θα χιονίσει πρόσκαιρα και πιο χαμηλά.

Θερμοκρασία-Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση της τάξεως 8-9 βαθμούς. η ελάχιστη των πρωινών ωρών θα κυμανθεί απο 5-6°C και οι μέγιστες των μεσημβρινών ωρών 12°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 5-6 μποφόρ απο αργά την νύχτα στον νομό μας απο βόρειες διευθύνσεις με εξασθένηση προς τις πρωινές ώρες και στροφή σε βορειοανατολικό ρεύμα. Στα πεδινά μας τμήματα οι άνεμοι θα είναι ασθενείς καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας στα 1-2 μποφόρ απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις το πρωί με στροφή σε ανατολικούς προς το απόγευμα.

Απο 17 Φλεβάρη σας έδωσα ένα πιθανό σενάριο νέου ψύχους στην χώρα μας, μέρα με την ημέρα τα προγνωστικά μοντέλα το μαρτύρησαν και για ακόμη μία φορά ήρθαν να με δικαιώσουν. Εδώ και τρείς ημέρες συνεχίζουν να βγάζουν στα σενάρια τους μεγάλη φουρνιά ψύχους πάνω απο την Γηραιά ήπειρο, απο την Δευτέρα είμαι αφοσιωμένος στους χάρτες κάνοντας αναλύσεις, τα μάτια μου είδαν πολλές ενδείξεις ασχέτως αν δεν συμφωνούσαν τα προγνωστικά μοντέλα παρέμεινα πιστός στα στοιχεία μου, ήξερα οτι και χθές αλλα και σήμερα θα τα βγάλουν στην φόρα σιγά σιγά. Χωρίς αμφιβολία φίλες και φίλοι σας το έδωσα απλόχερα την στιγμή που κάποιοι δίνανε τέλος του χειμώνα λέγοντας καλή άνοιξη.

Ο χειμώνας επιστρέφει δριμύτερος απο τις 8 του μηνός και μετέπειτα έχοντας αναπτύξει τις δυνάμεις του για να καταφέρει να δώσει τον λόγο και στον Μάρτη, μείνετε συντονισμένοι θα επιστρέψω για να σας αναλύσω τι αναμένεται να μας επηρεάσει απο τις 8 του μηνός και μετέπειτα.

Πολλοί αμφέβαλαν για τις προβλέψεις μου λέγοντας δείξε μου τον χάρτη γιατί εγώ δεν βλέπω απολύτως τίποτα, φίλες και φίλοι η μετεωρολογία δεν είναι παίξε γέλασε, περιέχει κάποια εργαλεία που προφανώς για να χειριστεί κανείς χρειάζεται μια Α εμπειρία για να μπορέσει να κάνει αναλύσεις μέσα απο τους δείκτες κυκλοφορίας των μοντέλων. Δέν βλέπω έναν χάρτη αλλα πάνω απο 30 χάρτες διαγραμμάτων για να υπάρξει κάποια σύγκριση και να βγεί το τελικό αποτέλεσμα που αν εμφανιστούν οι απαραίτητες ενδείξεις στα μάτια του μετεωρολόγου τότε θα δώσει μια πιθανή τάση. Οί αποχρώσεις που παρατηρούμε στις αέριες μάζες υποδηλώνουν έναν λαβύρινθο στοιχείων απο πίσω, ουσιαστικά θέλω να πώ πως δεν είναι έυκολο να βγάλει ο όποιος δήποτε μια πρόγνωση πόσον μάλλον μια μακροπρόθεσμη εκτίμηση

Ήταν μια δύσκολη πρόβλεψη με αρκετές ημέρες και ώρες αναλύσεων διότι όταν μιλάμε για τάση 300+ ώρες δεν είναι και λίγες οι ώρες αντιθέτως τα μοντέλα μέχρι να βρούν την σωστή πορεία έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους.

ΝΕΟΣ ΠΕΔΙΝΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ!

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *