Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την δυτική Ευρώπη ετοιμάζεται να μας επηρεάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 2/4/2020.

Σε μια τροχιά βροχοπτώσεων έχει μπει η χώρα μας με τα βαρομετρικά χαμηλα να κάνουν παρελάσεις. Αυτό το διάστημα στην δυτική βορειοδυτική Ευρώπη επικρατεί αντικυκλώνας παρατεταμένης διάρκειας. Συνεχίζει να οργανώνεται ψύχος στην βόρεια Ευρώπη και σταδιακά δεχόμαστε ψυχρές εισβολές με αποτέλεσμα το κλίμα να θυμίζει πιο πολύ στον χειμώνα παρά στην άνοιξη που θα έπρεπε να κυριαρχούσε. Χιονοπτώσεις είχαμε χθες στην βόρεια πεδινή Ελλάδα π.χ οι εξής περιοχές ( Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κιλκίς, Καστοριά, Βέροια) ντύθηκαν στα λευκά με την Φλώρινα να είναι πρωτοπόρα καθώς το χιόνι στο οδόστρωμα φθάνει τα 25cm. 

Ο χειμώνας τελικά δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα μας την φυλούσε στην μετέπειτα καιρική πορεία. Αυτό το σκηνικό του καιρού φίλες και φίλοι θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6-7 του μηνός και μάλιστα αναμένεται νέα σημαντική κακοκαιρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Αυτό συνέβη διότι νέα ψυχρή μάζα θα κατηφορίσει από τον βορρά προς το νότο και όταν "αγκαλιάσει" την Μεσόγειο αυτομάτως θα δημιουργήσει υγρασία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό ανοικτά της Ιταλίας με την χώρα μας να δίνει μεγάλη υποψηφιότητα για νέα ατμοσφαιρική διαταραχή. Με βάση τα στοιχεία μου φίλες και φίλοι η Μαγνησία  θα είναι από τις περιοχές που θα πλήξει - φλερτάρει  η κακοκαιρία με έντονα  φαινόμενα και διαφαίνονται να καταγραφούν μεγάλα ύψη υετού. Επίσης Οι ορεινές κορυφές του νομού μας ετοιμάζονται να ντυθούν στα λευκά εν μέσω άνοιξης. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι κυρίες και κύριοι για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω προς το παρόν τα σημερινά στοιχεία φέρνουν νέα κακοκαιρία και στα προγνωστικά μοντέλα επικρατεί πλειοψηφία.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *