Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Μάχη μεταξύ ψύχους και θερμού τομέα θα γεννήσει ισχυρό χαμηλό στα νερά της Ιβηρικής. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 14/4/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι επιτέλους το πήρε απόφαση η άνοιξη να σηκώσει κεφάλι και να πατήσει πόδι κατακτώντας τα νερά της μεσογείου με τις καμήλες της Αφρικής να φέρνουν θερμές μάζες και μεταφορά σκόνης κυρίως στην νότια Ελλάδα. Στο βάθος δεν διαφαίνεται κάποια σοβαρή ψυχρή εισβολή όσο αναφορά την περιοχή μας αν μπορούσαμε να δώσουμε μια πιθανότητα θα ήταν σε μια πιο light ψυχρή μάζα έως δροσερή. 

Όμως αυτο δεν σημαίνει πώς δεν θα έχουμε μεταβολή του καιρού στην μετέπειτα μετεοπορεία μας το αντίθετο θα έλεγα, μέρες τώρα τα προγνωστικά μοντέλα βλέπουν να γεννιέται ένα βαθύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νερά της Ιβηρικής βάζοντας σε στόχαστρο την περιοχή μας για την ερχόμενη Δευτέρα. Η αιτία της δημιουργίας του είναι ένα ψυχρό ελαφρύ ρεύμα που θα ξεχυθεί προς το νότο απο την βόρεια Ευρώπη, καθώς θα κάνει την είσοδο του θα συναντήσει θερμές μάζες με αποτέλεσμα να υπάρξει διαμάχη μεταξύ τους, αυτη η διαμάχη ψύχους και θερμού τομέα θα είναι αρκετά ισχυρή καθώς θα έχουμε αντίσταση και απο τις δύο πλευρές των μαζών και μέχρι να υπάρξει νικητής θα έχουμε αναταράξεις στα νερά της Ιβηρικής Θάλασσας με δημιουργία ενός ισχυρού χαμηλού. 

Όσο θα κινείται στα θερμά νερά της μεσογείου θα ενισχύει το σώμα του με μεγάλα ποσά υγρασίας όπου θα τα εναποθέσει σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και Βόρειας με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά άνω των 1500μ. Επίσης ισχυροί Β ΒΔ άνεμοι θα πνέουν στο ιόνιο με Ν ΝΔ στο αιγαίο. Ο καιρός θα αρχίζει να δείχνει αλλαγές απο το Σαββατοκύριακο με συστήματα εξπρές τοπικά ισχυρά που θα επικεντρωθούν στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Αυτά απο εμένα θα τα ξανα πούμε σύντομα σε μια εκ νέου επανεξέταση της προαναφερθείσας διαταραχής, καλο βράδυ σε όλους και σε όλες,

Με εκτίμηση:Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *