Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Για Σαββατοκύριακο 1-2/8/2020.

Χαίρεται φίλες και φίλοι, καλοκαιρία επικρατεί παρατεταμένης διάρκειας στην Μαγνησία με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 36-37 βαθμούς κελσίου η μέγιστη των μεσημβρινών ωρών. Τώρα αυτή η τάση καλοκαιρινού σκηνικού φαίνεται να αλλάζει από την Κυριακή και μετέπειτα διότι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα μας επηρεάσει ερχόμενο από τον Βόρειο Ατλαντικό, κινούμενο προς την κεντρική Ευρώπη θα απλώσει τα "πλοκάμια" του και στην χώρα μας δίνοντας ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας που θα πιάσει κυρίως Θεσσαλία, ήπειρο, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και Πελοπόννησος.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη εξέλιξη των καιρικών συνθηκών του σαββατοκύριακου στην Μαγνησία.


Πιο αναλυτικά: Αύριο Σάββατο θα ξεκινήσουμε με αίθριο καιρό από τις πρωινές ώρες της ημέρας. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία προς το απόγευμα θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες αναμένεται επιδείνωση με βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στις πεδινές περιοχές και στο ανατολικό Πήλιο. Αργά τη νύχτα θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων και η συννεφιά θα διαλυθεί.


Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 36°C. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μια μικρή ενίσχυση στα 4 μποφόρ στην αρχή της ημέρας από βόρειες διευθύνσεις, προς το τέλος θα έχει εξασθένηση στα 2 μποφόρ από  νοτιοανατολικές διευθύνσεις.


Όσο αναφορά τώρα για την Κυριακή, από νωρίς το πρωί  θα έχουμε άστατο καιρό με καταιγίδες τοπικά έντονες σε όλο το νομό με τα ημιορεινά τμήματα να δίνουν υποψηφιότητα για ψιλό χαλάζι. Γρήγορα θα υπάρξει βελτίωση και η συννεφιά σταδιακά ως τις μεσημβρινές ώρες θα διαλύεται.


Θερμοκρασία - Άνεμοι: Μπάσιμο ψυχρής λίμνης θα έχουμε με αποτέλεσμα να υπάρξει  πτώση της θερμοκρασίας 7-8 βαθμούς κελσίου με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 30 βαθμούς κελσίου τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα επικρατεί μια δροσερή ατμόσφαιρα καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ στην αρχή της ημέρας και προς το τέλος θα στραφούν σε νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 2 μποφόρ.


Αυτά για το Σαββατοκύριακο. Τώρα ο Αύγουστος φαίνεται να μπαίνει φουργιόζος διότι αφού έχουμε πρώτα το πέρας του χαμηλού που αναμένουμε η μετέο πορεία μας δείχνει να μπαίνει σε μια τροχιά βροχοπτώσεων μετά τις 4 του μηνός με έντονο κύμα κακοκαιρίας και αρκετά υετοφόρο. Αυτό συνέβη διότι ένα ψυχρό ρεύμα φλερτάρει με τον Βόρειο Ατλαντικό πράμα που σημαίνει ότι έρχεται σε έλξη με την θάλασσα όπου θα του δώσει "τροφή" υγρασία και θα δημιουργήσει ένα Βαρομετρικό χαμηλό το οποίο η πορεία του θα είναι προς την κεντρική Ευρώπη και στις βόρειες χώρες των Βαλκανίων. Η χώρα μας δίνει υποψηφιότητα για νέα διαταραχή με πιο σημαντική προέλευσης φαινομένων και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό όμως είναι ένα σενάριο εκτίμησης καιρού το οποίο στις επόμενες ώρες μπορεί να γυρίσει ο δείκτης αντίστροφα.


Το παρακολουθώ για να δω τις κινήσεις του και τι είναι αποφασισμένο να κάνει, για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω εγκαίρως για την εξέλιξη του, πήρατε μια πρώτη γεύση και μια πρώτη εικόνα.


Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες.


Πρόγνωση καιρού: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *