Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Χώρα μας το Σάββατο. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 24/4/2021.

 Χαίρετε φίλες και φίλοι, σε νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα λάβει μέρος η χώρα μας το Σάββατο με μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας να δέχεται πολλά λίτρα νερού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Βαρομετρικό χαμηλό έχει δημιουργηθεί στον κόλπο της Γένοβας και τις επόμενες ώρες θα περπατήσει ανατολικά, αύριο θα βρεθεί στην μπότα τη Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα στην Σικελία όπου και θα την επηρεάσει σημαντικά με έντονες βροχές και καταιγίδες, στην συνέχεια προς τις βραδινές ώρες θα έχει προσεγγίσει την δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα δίνοντας έντονα και τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυριως στο κομμάτι των ΒΔ συνόρων μας. 

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου το σύστημα θα βρίσκεται στα Ελλαδικά εδάφη πλέον και απο την Πελοπόννησο και βορειότερα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες με την εμφάνιση έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας στην δυτική κυρίως Ελλάδα. Να τονιστεί φίλες και φίλοι πώς τα έντονα και πιο ισχυρά φαινόμενα παρατεταμένης διάρκειας θα απασχολούν κυρίως την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα τα όποια φαινόμενα θα είναι περισσότερο με την μορφή μπόρας και κατα διαστήματα. Επίσης καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Α και ΒΑ αιγαίου και στις Σποράδες. Μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων αναμένουμε που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ενδεικτικά τα 70-80mm σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας κυρίως της ανατολικής ορεινής και ημιορεινής λόγο υψηλής ραγδαιότητας των φαινομένων. Ισχυροί Β ΒΑ άνεμοι θα πνέουν στο αιγαίο και στο ιόνιο στα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της ΒΔ Ελλάδας πάνω απο τα 1400-1500μ υψόμετρο, κάτι που δεν θα μπορούσε να λείπει σίγουρα θα ήταν η σκόνη που το τελευταίο διάστημα η Σαχάρα μας έχει συμπαθήσει καθώς δεν σταματάει να μας στέλνει φουρνιές αφρικάνικης σκόνης, μεταφορά εκ νέου σκόνης λοιπόν θα περιοριστεί στην χώρα μας σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης κυρίως στην νότια Ελλάδα. Το σύστημα την κυριακή θα μας αποχαιρετήσει με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά πρίν το μεσημέρι.

Όσο αναφορά την Μαγνησία αναμένουμε αξιόλογες βροχοπτώσεις για τον νομό μας και όχι μόνο με παρατεταμένης διάρκειας βροχοπτώσεων, πολλά λιτρα νερού προβλέπονται για το βόρειο κορμό του Πηλίου όπου δεν αποκλείεται οι μετεωρολογικοί σταθμοί να καταγράψουν πάνω απο 80mm νερού σε αρκετές περιοχές.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *