Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ενα μικρό "διάλειμμα" της Καλοκαιρίας με εξπρές κύμα κακοκαιρίας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 2/10/2020.

 Ασυνήθιστο κύμα ζέστης για την εποχή περιορίζεται στην χώρα μας με συνοδεία αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα η οποία θα είναι σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης από αύριο και μετέπειτα. Αντικυκλώνας υψηλών πιέσεων έχει δημιουργηθεί με τις θερμές αέριες μάζες ουσιαστικά να μας έχουν "αγκαλιάσει". Ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία θα διατηρείται στους 30-33 βαθμούς κελσίου, στην Κρήτη δεν αποκλείεται να δούμε και 36°C. 

Για λίγο φαίνεται να κρατάει αυτό διότι καραδοκούν και μας περιμένουν στην άλλη γωνία οι ψυχρότερες αέριες μάζες που θα εισβάλουν στην χώρα μας στις 6 του μηνός. Διαμάχη θα υπάρξει καθώς θα έρθουν αντιμέτωπες με τις θερμές μάζες που θα έχουν εξαρχής το πάνω χέρι. Αυτό φίλες και φίλοι θα φέρει ως αποτέλεσμα εκρήξεις στην ατμόσφαιρα και δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στις ακτές της Ιταλίας όπου θα φέρει έντονα και ισχυρά φαινόμενα στην χώρα μας. Όπως είναι γνωστό και όπως σας έχω αναφέρει μέσα από τις προγνώσεις και τα άρθρα μου όταν επικρατεί αντικυκλώνας υψηλών πιέσεων και στην πορεία εξασθενήσει,  υπάρχει ένα φλερτ με τις ψυχρότερες αέριες μάζες με αποτέλεσμα η μετέο πορεία μας να περιέχει έντονες διαταραχές. Βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα απασχολήσουν την δυτική, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση όμως αυτό αφορά την δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ύψη.

Αυτό για το οποίο μιλάμε πρόκειται για ένα " διάλειμμα" της Καλοκαιρίας δίνοντας πάσα στις πιο φθινοπωρινές συνθήκες και στον άστατο καιρό. Εξπρές θα είναι το πέρας του συστήματος καθώς θα επανέλθουν οι θερμότερες αέριες μάζες και θα κυριαρχήσουν. 

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί από τις 8 του μηνός και μετέπειτα με καλοκαιρινές συνθήκες.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *