Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Νέο βαρομετρικό χαμηλό μας έχει βάλει στο μάτι. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 27/8/2021.


Σφοδρές καταιγίδες... Θυελλώδεις άνεμοι... πλημμύρες... Μεγάλες ζημιές. Αυτή ήταν η σημερινή εικόνα στην χώρα μας φίλες και φίλοι όπως ακριβώς σας είχα ενημερώσει εδώ και μέρες για την καιρική ανωμαλία που αναμένονταν να λάβει η ατμόσφαιρα της Ευρώπης με εισβολή ψυχρής λίμνης. Βαρομετρικό χαμηλό βρέθηκε στην νότια Ιταλία τα ξημερώματα της Πέμπτης 26/8 και κινήθηκε προς την χώρα μας, με το που πάτησε τα θερμά νερά του Ιονίου ενισχύθηκε πολύ σημαντικά και τροφοδότησε το σώμα του με πολλά ποσά υγρασίας δημιουργώντας πολλά φορτία φέρνοντας έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Αυτή την ώρα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική Ιταλία, εκ νέου βαρομετρικό χαμηλό υποδηλώνουν τα καταιγιδοφορα νέφη όπου ετοιμάζονται μέσα στην νύχτα να επισκεφθούν για ακόμη μια φορά στην δυτική Ελλάδα δίνοντας νέο γύρο ισχυρών καταιγίδων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιες ώρες αναμένεται η επιδείνωση του καιρού και σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί εκ νέου προσοχή.

Πιο αναλυτικά: Μέσα στην νύχτα θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση ο καιρός με ισχυρές καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα ( Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Μακεδονία) στις προαναφερθείσες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα με έμφαση στα νησιά του βόρειου Ιονίου. Όσο θα βαδίζουμε προς τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να περιορίζονται στις ίδιες περιοχές με επέκταση μέχρι την βόρεια Θεσσαλία και την Χαλκιδική. Δεν αποκλείεται να δουν μπόρες και τα ορεινά της ΒΔ Πελοποννήσου προς το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βελτίωση και εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε και στις περιοχές που θα παρατηρηθεί η αστάθεια.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:

Μακεδονία - Θράκη

24-32°C 

Θεσσαλία
25-36°C στο εσωτερικό και στα παράλια 24-31°C.

Ήπειρος
20-28°C.

Στερεά Ελλάδα
18-30°C στα δυτικά και στον υπόλοιπο νομό 26-35°C.

Εύβοια
26-36°C

Αττική
27-33°C.

Πελοπόννησος
23-30°C.

Νησιά Αιγαίου & Νησιά Ιονίου
24-30°C.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε Βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο στην αρχή της ημέρας με δυτικές προς το τέλος. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο τέλος θα στραφούν σε νοτιαδες. Στο κρητικό πέλαγος οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μεγάλη προσοχή στην δυτική Ελλάδα, πολλές περιοχές έχουν κορεστεί σημαντικά και με το που εκηκωθουν εκ νέου ισχυρά φαινόμενα θα φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα σοβαρές πλημμύρες ⚠️.

Πολλές ενδείξεις υπάρχουν και ψιθυρίζονται από τα προγνωστικά μοντέλα για νέα πιθανή δημιουργία ισχυρού βαρομετρικου χαμηλού στα νερά της Ιβηρικής θάλασσας με κίνηση προς την Ιταλία και την χώρα μας. Η ημερομηνία που βάζουμε υποψηφιότητα είναι 3-4 Σεπτεμβρίου και μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουμε αφορά περισσότερο την δυτικη πλευρά της Ελλάδας. Θα τα λέμε και στην πορεία για το προαναφερθέν διάστημα που πραγματικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον σε περίπτωση που καταφέρει να εξελιχθεί αυτή η διάταξη.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *