Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινοπωρινός καιρός θα επικρατήσει το επόμενο διήμερο. Πρόγνωση Μαγνησίας 22/9/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι ψυχρό μέτωπο βρίσκεται προ των πυλών και ετοιμάζεται να εισβάλει στην χώρα μας. Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από τον βορρά προς νότο το επόμενο διήμερο με τις θερμοκρασιακες τιμές να είναι βρεθούν σε μονοψήφια επίπεδα στην Θεσσαλία και στην βόρεια Ελλάδα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Φθινοπωρινό σκηνικό θα επικρατήσει και στην Μαγνησία με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς βοριάδες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα κυλήσει η Τετάρτη στην περιοχή μας:

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος με πυκνή νέφωση που σύντομα θα δώσει βροχές και τοπικές μπόρες. Το μεσημέρι η νέφωση θα παραμείνει δίνοντας μερικές ψιχάλες με τον ήλιο να κάνει μικρές εμφανίσεις. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές και νυχτερινές ώρες θα έχουμε επιδείνωση του καιρού σε όλη την Μαγνησία με καταιγίδες τοπικά ισχυρές που που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από αυξημένες κεραυνικες δραστηριότητες και χαλάζι λόγο θερμών θαλασσών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 17°C έως  22°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς στην αρχή της ημέρας με ενίσχυση και στροφή σε Βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις προς το βράδυ στα 5-7 μποφόρ.

Ντυθείτε ζεστά φίλες και φίλοι το επόμενο διήμερο θα είναι άκρως φθινοπωρινό, θα παρατηρηθούν σίγουρα μονοψήφιες θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και το βράδυ. Από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα επανέλθει πρόσκαιρα σε υψηλά επίπεδα. Νέα πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα από 28 του μηνός και μετέπειτα.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Ψυχρό μέτωπο θα μας δώσει χειμωνιάτικες μυρωδιές το επόμενο διήμερο. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 22/9/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή βρίσκεται προ των πυλών και ετοιμάζεται να εισβάλει στην χώρα μας τις επόμενες ώρες. Ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης οργανώθηκε πάνω από την Γηραιά Ήπειρο και κατηφόρισε προς την Σκανδιναβία. Με Περιστρεφόμενη κίνηση κατηφόρισε νότια προς την κεντρική Ευρώπη με τα πλοκάμια της να απλώνονται μέχρι την χώρα μας. Την ώρα που θα κάνει Μπασιμο το ψύχος θα παρασύρει και ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο αφού αρχικά επηρεάσει τις βαλκανικές χώρες θα καταφέρει να επηρεάσει και την χώρα μας από τον βορρά προς το νότο με την κύρια κίνηση του να είναι δια θαλάσσης. 

Πάμε να δούμε πως θα κυλήσει η Τετάρτη και που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερή προσοχή.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπως και στην Θεσσαλία κυρίως προς την Μαγνησία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γίνονται λιγότερα και σιγά σιγά θα εξασθενήσουν. Οι νεφώσεις όμως φαίνεται να παραμένουν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, στην δυτική Ελλάδα και από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και νοτιότερα ο ήλιος θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχος. Πάμε να δούμε τώρα τις βραδινές ώρες που θα είναι και οι σημαντικότερες ώρες της ημέρας διότι όπως προαναφέρθηκε αναμένεται να μας απασχολήσει ένα ψυχρό μέτωπο που θα ξεκινήσει να επηρεάζει αρχικά την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και σταδιακά προς τις νυχτερινές ώρες τα νησιά του Β ΒΑ Αιγαίου, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την κεντρική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Στα προαναφερθέντα τμήματα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλάζι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 1600-1700μ αργά το βράδυ ίσως και λίγο πιο νωρίς σε αυτό θα εξαρτηθεί ο δρόσος που θα σημειώνεται με το δίδυμο ψυχρής μάζας και ισχυρού βορείου ρεύματος. Ιδιαίτερη πρέπει να δωθεί στην βόρεια Εύβοια κυρίως στις πυρόπληκτες περιοχές που είναι ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα σύντομου χρονικού διαστήματος.

Επίσης κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως οι θερμές θάλασσες  με το που δεχθούν το ισχυρό βόρειο ρεύμα θα υπάρξει αντίσταση και σημαντική επίδραση εν ώρα φαινομένων δίνοντας περαιτέρω ενίσχυση στο εξπρές σύστημα.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από τον βορρά προς νότο με ισχυρούς βοριάδες.

Μακεδονία - Θράκη

17-25°C.


Θεσσαλία

Στο εσωτερικό 18-27°C και στα παράλια 17-24°C.


Ήπειρος

16-27°C.


Στερεά Ελλάδα

15-25°C.


Εύβοια

19-24.


Αττική

21-27°C.


Πελοπόννησος

17-25.


Νησιά Αιγαίου & Νησιά Ιονίου

23-27°C.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί στα 4-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί στα 4-5 στην αρχή της ημέρας με περαιτέρω ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ προς το βράδυ.

Ο καιρός από την Παρασκευή και μετέπειτα θα παρουσιάσει βελτίωση με σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υποχώρηση των ψυχρών αερίων μαζών θα έχουμε την Παρασκευή αφήνοντας το πηδάλιο σε πιο θερμές μάζες. Όμως πρόσκαιρα θα κρατήσει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία διότι ο θερμός τομέας δεν έχει δυνάμεις για να κρατηθεί και θα γκρεμιστεί. Από 28 του μηνός και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Συνεχίζουν οι "τσαρλατάνοι" της Μετεωρολογίας να τάζουν καύσωνες με 38 βαθμούς και πάνω στην μετέπειτα πορεία, ποιοι αυτοί που δεν έδιναν πτώση της θερμοκρασίας ούτε κατά διάνοια. Πραγματικά λυπάμαι για τον κόσμο που τους παρακολουθεί και βρίσκεται σε ένα (?) Ένα έχω να πω και θα κλείσω με αυτό, ο ενθουσιασμός σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο χειρότερος σύμβουλος, δεν μπορείς να βγάζεις δίνεις καύσωνες επειδή ένα τρεξιμο των μοντέλων το εμφάνισε. Ένας Μετεωρολόγος όταν αποφασίσει να βγάλει πρόγνωση δεν παίζει αλλά κάθεται κάτω βάζει πάνω από 30 χάρτες στο τραπέζι και ξεκινάει να τους μελετάει για να δώσει το τελικό αποτέλεσμα χωρίς τρομοκρατικές και εντυπωσιακές ενημερώσεις. 

Όσοι με παρακολουθείτε έχετε δει την δουλειά που προσφέρω και πόσο καλό ποσοστό επιτυχίας έχω, πολλοί μετεωρολόγοι χάθηκαν και πιάστηκαν στα δίχτυα  κάποιων μοντέλων με αποτέλεσμα να δώσουν παρατεταμένη καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες και ανομβρία, εμείς το λύσαμε το παζλ με μεγάλη επιτυχία και σας είχα προετοιμασμένους για την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας που έπεται.

Αυτά από εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *