Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Δύο χαμηλά ''αγκαζέ'' θα δώσουν πολύ νερό το επόμενο διήμερο. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 14/10/2021.

Βαρομετρικό χαμηλό ονόματι "Ballos" βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, ισχυρή - σημαντική κακοκαιρία θα σημειωθεί το επόμενο 48ωρο στην Ελλάδα με τα κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές μεγαλης διάρκειας και αυξημένης ραγδαιοτητας, χαλαζοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Για την Μαγνησία αναμένουμε ισχυρές βροχές οι οποίες θα είναι και τοπικά ραγδαίες κατά διαστήματα θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική εξέλιξη για την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά: Από τις πρωινές ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές τοπικά έντονες, με το ίδιο μοτίβο θα συνεχίσει και το μεσημέρι όμως από το απόγευμα και μετέπειτα την ώρα δηλαδή που το χαμηλό έρχεται πιο κοντά μας, θα έχουμε σημαντική ενίσχυση των φαινομένων με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να δείξουν μεγάλη ραγδαιοτητα και να καταφέρουν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα κυρίως στις ευπαθείς περιοχές - πληγείσες. Αν φίλες και φίλοι επαληθεύουν τα προγνωστικά στοιχεία τότε θα μιλάμε για συνεχής παρενόχληση ισχυρών βροχοφόρων νεφώσεων μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής. Θα υπάρξουν και διαστήματα μειωμένης έντασης φαινομένων όμως θα ξανά ζωντανεύουν και θα επιστρέφουν με σημαντικά ποσά υγρασίας.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 10°C εως 14°C.  Οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΑ στην αρχή της ημέρας ασθενείς στα  2-3 μποφόρ με ενίσχυση προς το βράδυ στα 4-5 μποφόρ από ΒΔ διευθύνσεις.

Ιδιαίτερή προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι του Β ΒΑ Πηλίου διότι θα ξανά βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες που σίγουρα ένα κορεσμένο έδαφος με τόσα λίτρα που έχει δεχθεί, θα αυξάνει τον κίνδυνο για εκ νέου σοβαρές πλημμύρες. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν μέχρι και το πρωί του Σαββάτου με σταδιακές ισχυρές εξάρσεις. Τα εκτιμώμενα χιλιοστά βροχής που έχω αναλύσει, ξεπερνάνε τα 70-80mm στις προαναφερθείσες περιοχές του Πηλίου, πρέπει να λάβουμε υπόψην πως πρόκειται για εκτίμηση και οχι σίγουρη πληροφορία, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τ 100mm αυτό θα εξαρτηθεί από την ραγδαιοτητα των φαινομένων. 

Μεγάλη προσοχή και το τονίζω για ακόμη μια φορά έρχεται μια εξίσου ισχυρή κακοκαιρία με αυτήν της Αθηνάς, πιο συγκεκριμένα δεν θα έρθει ένα σύστημα αλλά δύο, το ένα θα κυνηγάει το άλλο στις θερμές θάλασσες του Ιονίου και του Αιγαίου δίνοντας πολύ ισχυρά φαινόμενα στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος που αυτή την φορά θα βάλουν υποψηφιότητα για μεγάλα χιλιοστά βροχόπτωσης πολλές περιοχές κυρίως της δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα και θα κλείσω, πολλοί θα απορρίψουν την σημαντικότητα των φαινομένων στην Μαγνησία διότι θα πνέει ΒΔ άνεμος στο Αιγαίο, έλα όμως που όταν ένα χαμηλό κινείται γύρο από τον εαυτό του φέρνει τον δικό του καιρό και κάνει κουμάντο χωρίς να τον εμποδίσουν διάφοροι παράγοντες, το αναφέρω αυτό γιατί το Πήλιο θέλει ΒΑ για να δει αξιόλογες βροχές, αυτό ισχύει κυρίως σε περιπτώσεις ψυχρού μετώπου που κινούνται με γοργούς ρυθμούς, δεν μπορεί όμως να μας ξεγελάσει ο ΒΔ και να πάμε με δεμένα τα μάτια δίνοντας πιο ήπια φαινόμενα.

Αυτά από εμένα ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης. 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *