Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κύμα εξπρές θα μας απασχολήσει από τα βαλκάνια. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και όλης της επικράτειας 8/10/2020.

 Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα από απόψε τη νύχτα αναμένεται να έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα και την Θράκη. 

Το πάνω χέρι θα πάρουν οι ψυχρότερες αέριες μάζες αύριο ρίχνοντας αισθητά τον υδράργυρο και θα επαναφέρουν τις θερμοκρασιακές τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή που διανύουμε. Επίσης ψυχρό μέτωπο θα μας επηρεάσει από τις χώρες των Βαλκανίων όμως μιλάμε για ένα κύμα εξπρές καθώς θα εξασθενήσει  προς τις βραδινές αργά ώρες. Τις περιοχές που αφορά το ερχόμενο κύμα είναι οι εξής ( δυτική Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Θράκη και επτάνησα). Στις προαναφερθείσες περιοχές θα έχουμε βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και μεγάλη πιθανότητα παρουσιάζουν τα επτάνησα να δεχθούν και χαλαζοπτώσεις. Γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε στην δυτική Ελλάδα με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του. Ισχυροί βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο στα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η Μαγνησία θα μείνει εκτός από τα έντονα φαινόμενα  μόνο σήμερα το βράδυ παρουσιάζει πιθανότητα να έχει ένα πέρασμα από μπόρες τίποτα το σημαντικό, αύριο θα επικρατεί άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις όπου δεν αποκλείεται να καταφέρουν να δώσουν προς το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και μετέπειτα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Φθινοπωρινός καιρός θα είναι και από άποψη θερμοκρασίας καθώς δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις μεσημβρινές ώρες τους 22-24°C. Οι άνεμοι θα έχουν μια μικρή ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.

Από ότι φαίνεται φίλες και φίλοι και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η μετέπειτα Μετεωρολογική μας πορεία θα βαδίσει προς το φθινόπωρο με τις ψυχρές αέριες μάζες να οργανώνονται στην βόρεια Ευρώπη και να αρχίσουν να "καταβάλουν" κατηφορίζοντας προς το νότο την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Νέα κακοκαιρία αχνοφαίνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από τις ακτές της Ιταλίας αυτή την φορά, δίνοντας ισχυρά φαινόμενα σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μα κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες πως θα κυλήσουν τα στοιχεία και θα σας ενημερώσω.

Καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *