Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η «Ωκεανίς» με βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Πρόγνωση Μαγνησίας-Σποράδων 23/2/2019.

Σύμφωνα με την κακοκαιρία «Ωκεανίς» ξεκινάει να επηρεάζεις την Μαγνησία και τις Σποράδες από αύριο το Σάββατο 23/2 με βροχές - χιονόνερο, ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις όπου σταδιακά μέσα στην ημέρα θα είναι και πυκνές από τα ορεινά τμήματα μέχρι και τις πεδινές περιοχές.

Πιο αναλυτικά: στην Μαγνησία νωρίς το πρωί περιμένουμε συννεφιά με ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά τμήματα όπου προς το μεσημέρι κυρίως και το απόγευμα το ψύχος θα αρχίσει να εξαπλώνονται στην ατμόσφαιρα και θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να το γυρίσει σε χιονόνερο. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα βοηθήσει και θα ευνοήσει να το γυρίσει σε χιονόπτωση και δεν αποκλείεται να είναι και κατά διαστήματα πυκνές αυτές με διάρκεια ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Θα καταφέρει να το στρώσει μέσα στην νύχτα κυρίως στον αλμυρό στα 5-10εκ περίπου και στην πόλη του Βόλου, Αγχιάλου, Βελεστίνου μόνο σε γνωστές επιφάνειες φαίνεται να ασπρίζει  είναι και αυτό  αυτό που σας είχα αναφέρει με την διαφωνία των μοντέλων και της θερμοκρασίας θα παίξει σημαντικό ρόλο ελπίζουμε και σε περαιτέρω εκπλήξεις. Στο νομό μας τώρα θα χιονίζει από τις πρωινές ώρες με τοπικα έντονο χαρακτήρα από τα 200-300μ και πάνω και από το μεσημέρι και μετέπειτα τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλότερα με τις χιονοπτώσεις ως και τις πρωινές ώρες να είναι αρκετά πυκνές. 

Θερμοκρασία-Ανεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση πάνω από 10 βαθμούς και θα κυμανθεί στα πεδινά από 5°C έως 3°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένο στα 4-5 μποφόρ από βορειοανατολικες διευθύνσεις την ημέρα και το βράδυ θα στραφούν βοριάδες με εξασθένηση των ανέμων στα 2-3 μποφόρ έντασης. Στο νομό μας θα φυσάει ισχυρός βοριάς στα 6-7 μποφόρ.

Σποράδες:  ο καιρός θα είναι άστατος από το πρωί με ασθενείς βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης και από το μεσημέρι και μετέπειτα θα είναι και έντονες. Προς τη νύχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να κοπάζουν και θα είναι πιο ασθενή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7°C έως 4°C. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις στα 8-9 μποφόρ και δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 10 μποφόρ. 

Οσοι κινηθείτε στο πηλιο να εχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες διότι οι χιονοπτώσεις αναμένονται να προκαλέσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όσο αναφορά αν θα έχουμε συνέχεια των φαινομένων και την Κυριακή θα βγεί ανακοίνωση αύριο προς το παρόν αυτά από εμένα είχαμε πολλές αλλαγές στον καιρό έγιναν πολλά μπερδέματα στα προγνωστικά μοντέλα αλλά δεν άλλαξαν σημαντικά ως προς τα φαινόμενα και το ψύχος που θα εντοπίζονται κυρίως από Λαμία και βορειότερα με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις μέχρι πεδινές περιοχές. 

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *