Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Τοπικοί ομβροι στα ορεινά τμήματα με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 1/7/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι κυρίες και κύριοι ισχυρή καταιγίδα έπληξε κοντά στα σύνορα μας με την Βουλγαρία και ένα κομμάτι του μετώπου περπάτησε προς την ανατολική Μακεδονία δίνοντας τοπικά φαινόμενα.

Πάμε να δούμε αύριο Πέμπτη και πρώτη μέρα του Ιούλη πως θα κυλήσει ο καιρός και τι θερμοκρασίες θα κυμανθούν.

Πιο αναλυτικά: Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα έχουμε αίθριο καιρό σε όλη την χώρα με αραιές νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά με αυξημένη σκόνη. Το μεσημέρι και το απόγευμα σταδιακά η σκόνη θα υποχωρήσει από βορρά προς νότο με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί ομβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και την βόρειας Θεσσαλίας.

Θερμοκρασία - Άνεμοι

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας θα υπάρξει με μεταφορά πιο θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική.


Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29°C έως 38°C.


Θεσσαλία

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κυμανθεί από 30°C έως 43°C και στα παράλια από 28°C έως 36°C.


Ήπειρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 34°C έως 


Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 32°C έως 42°C


Εύβοια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30°C έως 38°C


Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31°C έως 39°C


Πελοπόννησος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29°C έως 42°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου

Η θερμοκρασία στα νησιά μας θα κυμανθεί από 26°C έως 35°C


Κρήτη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30°C έως 39°C.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς με στροφή σε βορειοδυτικούς. Στο Αιγαίο στην αρχή της ημέρας θα πνέει νότιο νοτιοανατολικό ρεύμα με μικρή ένταση και προς το τέλος θα έχουμε ενίσχυση στα 4 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να απασχολήσουν την Μακεδονία και την Θράκη την Παρασκευή 2/7 με αυξημένη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους και ριπαίων ανέμων. Επικρατεί ένα μπέρδεμα στα προγνωστικά μοντέλα και στα υποσεναρια των διαγραμμάτων, αρκετά συμφωνούν για ισχυρό σύστημα από τις 5-6 του μηνός στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με έμφαση των φαινομένων στην Μακεδονία, αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο θα μιλάμε για μεγάλες ποσότητες υετού και ραγδαιοτητας φαινομένων. 

Όπως έχετε ενημερωθεί από την εκτίμηση μου αναφέρομαι σε μια καιρική ανωμαλία με εισβολή ψύχους και μάλιστα έντονου για την εποχή στα νερά του Ατλαντικού. Αυτό θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες επιθέσεις κακοκαιριών στην Ευρώπη, υπάρχουν ενδείξεις για το προαναφερθέν διάστημα 5-6 Ιούλη να μας επισκεφθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό που αρχικά θα επηρεάσει την Γαλλία και μετέπειτα θα κατηφορίσει στροβιλιζόμενο γύρο από τον εαυτό του προς την Ιταλία και αφού διασχίσει τα νερά της Αδριατικής να προσεγγίσει και την χώρα μας. Το παρακολουθώ στενά αυτό το σενάριο διότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και πράγματι αν καταφέρει να μας επηρεάσει μπαίνοντας στην ζέστη αγκαλιά του κλίματος και των θαλασσών μας θα υπάρξουν εκρήξεις εναποθέτοντας πολύ νερό σε αρκετές περιοχές μας κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Θα το αναλύουμε καθημερινά και θα δούμε τι θα μαρτυρήσουν τα σενάρια των μοντέλων μας, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες και καλό μήνα να έχουμε με υγεία και καλή διάθεση.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *