Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Σ/Κ 26-27/12/2020.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά. Ανοιξιάτικες συνθήκες επικράτησαν σήμερα ημέρα Χριστουγέννων στην Μαγνησία. Ο  υδράργυρος κατάφερε να αγγίξει τους 20 βαθμούς κελσίου στην πόλη του Βόλου με Αραιή συννεφιά και αρκετές εμφανίσεις ηλιοφάνειας καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας, αυτή την γνωστή γαλακτώδη όψη που την παρατηρούμε κυρίως σε πιο θερμές ημέρες. Πάμε να δούμε την εξέλιξη του καιρού για το Σαββατοκύριακο αλλά να δώσουμε να κάνουμε μια ανάλυση εκτίμησης για την πρωτοχρονιά.

Σάββατο 26-12-2020.

Νεφοσκεπής θα είναι αύριο ο καιρός δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην Μαγνησία χωρίς όμως να έχουμε πιθανότητες για να εκδηλωθούν όποια φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8°C έως 15°C.  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Ισχυρό Βαρομετρικό χαμηλό θα βρεθεί αύριο στην κεντρική Ιταλία και θα δώσει ισχυρές κατά τόπους βροχοπτωσεις αλλά και καταιγίδες. Την Κυριακή το σύστημα θα μετατοπιστεί ανατολικά προς την χώρα μας επηρεάζοντας την σημαντικά κυρίως στην δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Η περιοχή μας αρχικά φαίνονταν πως θα δεχθεί αξιόλογες βροχοπτωσεις αλλά οι άνεμοι για ακόμη μια φορά τα ανέτρεψαν όλα με αποτέλεσμα να δούμε πιο ασθενή φαινόμενα.

Κυριακή 27-12-2020 

Πιο αναλυτικά: Άστατος θα καταστεί ο καιρός από τις πρωινές ώρες με ασθενείς βροχοπτώσεις. Προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο νομό μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10°C έως 17°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις.

Πολλές ενδείξεις από τις 16 Δεκεμβρίου μου έδειχναν πως η πρωτοχρονιά θα κυλήσει με διαφορετικές συνθήκες στο πιο χειμωνιάτικο. Έως και πεδινό χιόνι προέβλεπα καθώς πολικός στρόβιλος αναμένονταν να κατηφορίσει από την βορειοδυτική Ευρώπη. Ο αντικυκλώνας όμως που έχει σταθεί στον βόρειο Ατλαντικό έχει διαφορετική άποψη και δεν ενδείκνυται να μας δώσει ένα χέρι βοηθείας σκεπάζοντας την Αγγλία για να ευνοηθεί η χώρα μας από το ψύχος. Με βάση λοιπόν και τα σημερινά στοιχεία η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι υπό το βλέμμα των πιο θερμών αερίων μαζών της Αφρικής στην Μεσόγειο. Όμως ισχυρό χαμηλό αναμένεται να δημιουργηθεί στην δυτική Ευρώπη και μας βάζει σε υποψηφιότητα με νέων ισχυρών φαινομένων και ακόμη μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα τον έχει η δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά μας και ίσως σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια Ελλάδα αν η μάζα το επιτρέψει βεβαίως βεβαίως.

Θα επανέλθω να το δούμε πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *