Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Σάββατο 5/10/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι καλό φθινόπωρο, ήρθε επιτέλους αυτή η ώρα που μπορούμε να το αναφέρουμε. Σήμερα στη Μαγνησία επικράτησαν φθινοπωρινές συνθήκες με καταιγίδες με κατά διαστήματα ισχυρό χαρακτήρα και αρκετές ηλεκτρικές εκκενώσεις. Η θερμοκρασία σημείωσε πτώση με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 20°C. Τώρα το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο όχι σημαντική, θα παραμείνει σε ψυχρά επίπεδα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες λόγο υψηλής υγρασίας από τα φαινομενικά είδη που μας επηρέασαν.

Πάμε να δούμε τις συνθήκες του καιρού για το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες του Σαββάτου  ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν κάποιες πυκνές νεφώσεις όμως δεν αναμένεται να δώσουν κάποια ψιχάλα η ασθενής βροχή. Το βράδυ θα επικρατεί ξαστεριά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 23°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Αυτά για το Σάββατο, Τώρα από βδομάδα φαίνεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την βορειοδυτική Ευρώπη το οποίο αναμένεται να δώσει έντονα - ισχυρά φαινόμενα σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας. Δίνει υποψηφιότητα και η Μαγνησία για έντονα καιρικά φαινόμενα, επίσης θα υπάρξει εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας με ψυχρή εισβολή από την βόρεια Ευρώπη  προς την χώρα μας όπου υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε  χιονοπτώσεις και μάλιστα αξιόλογες στον Όλυμπο το βουνό των θεών και υψηλότερη βουνοκορφή της χώρας μας. Όλα αυτά θα τα δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα βγεί ενημέρωση για το τι αναμένεται να δώσει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό. Θέλω να πω πως όταν το κλίμα δέχεται θερμές επιθέσεις στην ατμόσφαιρα τέτοια εποχή, η συνέχεια και η πορεία του καιρού δεν θα είναι καθόλου ευνοϊκή και ήσυχη καθώς θα δημιουργούνται συνεχώς σταδιακά ατμοσφαιρικές διαταραχές δίνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα.


Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες αύριο πάλι.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *