Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η κακοκαιρία «Χιόνη» με χιονοπτωσεις- έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πρόγνωση Μαγνησίας-Σποράδων 13/2/2019.

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.



Η κακοκαιρία «Χιόνη» η θυγατέρα του Θεού Νείλου έρχεται με άγριες διαθέσεις στην χώρα μας με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο στα 8-9 μποφόρ, χιονοπτωσεις ακόμα και σε πεδινες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, έντονες καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 




Πάμε να δούμε η Χιόνη τι θα μας φέρει στην Μαγνησία αύριο Τετάρτη 13/2. 




Πιο αναλυτικά: στα πεδινά από το πρωί περιμένουμε συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλισει. Το μεσημέρι θα έχουμε ασθενεις βροχοπτώσεις χωρίς κάποια περαιτέρω ένταση στην διάρκεια που θα μας επηρεάσει. Το βράδυ τώρα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και με την πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε εναλλαγές βροχής - χιονόνερου και την νύχτα φίλες όπως όλα δείχνουν φίλες και φίλοι θα έχουμε συνέχεια των φαινομένων μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε αυτό το διάστημα νύχτας μέχρι ξημερώματα θα το γυρίσει σε χιονόπτωση σε Βόλο, Αγχίαλο, Βελεστίνο, αλμυρό, Αγριά. Σας είχα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα κι όμως τα στοιχεία συμφωνούν με βάση την θερμοκρασία που θα επικρατεί τη νύχτα ότι πέφτει να είναι χιόνι. Χιονοστωσιμο θα πω μόνο σε γνωστές επιφάνειες, δεν θα τα καταφέρει στο δρόμο ασπρίσει και ο λόγο είναι η υψηλή θερμοκρασία του εδάφους. Τώρα όσο αναφορά τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα το πρωί από τα 300μ και πάνω θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις να πυκνώνουν όλο ένα και περισσότερο. Τα χιόνια τη νύχτα θα κατέβουν σε πιο χαμηλά υψόμετρα. 




Θερμοκρασία-Ανένοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3°C έως 6°C. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι με  βοριάδες στα 5 μποφόρ την ημέρα  και τη νύχτα θα στραφούν σε βορυδυτικους. 




Σποράδες: ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τα νησια του Αιγαίου αύριο 13/2 με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από το πρωί ως και τις βραδινές ώρες με μερικές πρόσκαιρες  παύσεις μέσα σε αυτό  το διαρκείας διάστημα της κακοκαιρίας. Ο άνεμος σε συνδυασμό με την βροχή  θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς θα φυσάει ισχυρός θυελλώδης βοριάς στα 7-8 μποφόρ και τα πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι πολύ πιθανά να δημιουργηθούν θέλει προσοχή φίλες και φίλοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 4°C έως 7°C. 




Αυτά για την κακοκαιρία «Χιόνη» που έρχεται ορεξάτη με χιόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα δείξτε προσοχή γιατί αυτά που σας ανέφερα στις Σποράδες  επίσης να αποφεύγετε να παρκάρετε δίπλα από μικρές πινακίδες και μικρά δέντρα  γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και να περιορίσετε λίγο τις μετακινήσεις σας σε Σκιάθο, σκόπελο, Σκύρο, Αλόννησο διότι το φαινόμενο έντονης βροχής και ισχυρού αέρα  είναι επικίνδυνος συνδυασμός αυτό το δίδυμο. Για την Μαγνησία τώρα, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες όσοι κινηθείτε στα προαναφερθέντα υψόμετρα του νομού μας υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν προβλήματα από το μεσημέρι και μετέπειτα αυτές οι χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν αυτά από εμένα σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα για το αν θα χιονίσει στα πεδινά θα σας ενημερώσω αύριο να έχετε ένα όμορφο βράδυ.




Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *