Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καταιγίδες. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 27/6/2021

 Οι υψηλές θερμοκρασίες σήμερα ήταν η αιτία για να δημιουργηθούν ισχυρά φαινόμενα στην βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα με βίαιες εντάσεις και συνοδεία χαλαζιού και ριπαίων ανέμων. Τα είχαμε πει εδώ και μέρες φίλες και φίλοι και δυστυχώς αυτό το σενάριο επικράτησε και επαληθεύτηκε, ένα γρήγορο πέρασμα είχαμε και στην Θεσσαλία αλλά και στην δυτική στερεά Ελλάδα άνευ σημασίας.

Τώρα σίγουρα θα αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν με κύμα καύσωνα να έχουμε και φαινόμενα, η εξήγηση είναι η εξής, δεν έχουμε ένα βουνό αντικυκλωνικης πίεσης για να εμποδίζει το όποιο σύστημα αποφασίσει να μας επισκεφθεί, αλλά μια καυτή γλώσσα που έρχεται αντιμέτωπη με πιο δροσερό ψυχρές μάζες πάνω από τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα αυτή η διαμάχη να μην έχει τέλος προς το παρόν και να μην μπορεί να επεκταθεί καμία από τις δύο πλευρές των μαζών. 

Αυτό σίγουρα φέρνει ανησυχίες διότι όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και συνδυαστεί με καταιγιδοφορα νέφη θα έχουμε εκρήξεις στην ατμόσφαιρα με τα storm scell (ένα κύτταρο καταιγίδας που περιέχει υψηστρωματα νεφώσεων) να σχηματίζονται το ένα δίπλα στο άλλο με την κορυφή τους να βρίσκεται  πάνω από την ανώτερη ατμόσφαιρα δημιουργώντας ισχυρά φαινόμενα συνοδευόμενα από χαλάζι και ριπαιους ανέμους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική εξέλιξη για την Κυριακή όπου δείχνει να είναι αρκετά άστατη.

Πιο αναλυτικά: Από τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουμε με καλό καιρό ηλιοφάνεια παντού με αυξημένες αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα. από το μεσημέρι θα αρχίσουν αν αναπτύσσονται νεφώσεις στην βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες στην Μακεδονία και την Θράκη, μικρή πιθανότητα αλλά υπαρκτή υπάρχει για ένα γρήγορο πέρασμα μπόρας στην Θεσσαλία η και μεμονωμένη καταιγίδα. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: 


Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 36-38°C.


Θεσσαλία

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα κυμανθεί από 29°C έως 39°C στα παράλια από 27°C έως 35°C. 


Ήπειρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26°C έως 36°C.



Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30°C έως 37°C



Εύβοια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 35°C



Πελοπόννησος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28°C έως 36 και τοπικά τους 37°C.



Νησιά Ιονίου & νησιά Αιγαίου

Η θερμοκρασία στα νησιά μας θα κυμανθεί από 25°C έως 35°C.



Κρήτη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29°C έως 37°C.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και στο Αιγαίο στα 3-4 μποφόρ.

Το κύμα ζέστης σιγά σιγά θα μας αποχαιρετήσει στις πρώτες μέρες του Ιούλη παίρνοντας το πάνω χέρι πιο ψυχρές αέριες μάζες που από όσο μας ψυθίρισαν τα προγνωστικά μοντέλα θα δούμε και αρκετές αστάθειες με το κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες, πολλά σενάρια εξετάζονται αυτές τις μέρες και με βάση τις ματιές που ρίχνω θα έλεγα πως μια νέα πιθανή καιρική περίοδο ισχυρών αλλεπάλληλων συστημάτων τείνει να γεννηθεί , να επαληθευτεί και να επικεντρωθεί στην περιοχή μας. 

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *