Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Έρχεται ο κυκλώνας «Ιανός» Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 17-20/9/2020.

 Την μορφή κυκλώνα φαίνεται να παίρνει το χαμηλό τις επόμενες ώρες κινούμενο προς την χώρα μας. Αυτή την στιγμή βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σικελίας και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Το σύστημα αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας αύριο τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές καταιγίδες αρχικά από τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής θα έχει καλύψει μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας καθώς θα περπατήσει ανατολικά θα δώσει ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε στερεά, Κυκλάδες, Πελοπόννησο, ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες. Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί κυρίως από πλευράς ανέμων διότι αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 χλμ την ώρα σε επίπεδα θύελλας. Πλημμυρικά φαινόμενα θα παρατηρηθούν από την σφοδρότητα και την ραγδαιότητα που θα βγάλουν τα φαινόμενα και δεν αποκλείεται να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κίνδυνος υπάρχει για υπερχείλιση των ποταμών και αύξηση στάθμης της θάλασσας. Το σύστημα θα αρχίσει να εξασθενεί νότια της Κρήτης προς το Σαββατοκύριακο και έτσι κουρασμένο όπως θα είναι θα καταφέρει να δώσει κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουνε οι πολίτες διότι θα επικρατεί επικίνδυνος καιρός καλό θα ήταν να περιορίζονται οι έξοδοι και να λάβουμε τα μέτρα προστασίας. Οι δήμοι επίσης θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προφύλαξη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές!!

Όσο αναφορά την Μαγνησία φίλες και φίλοι πολλά σενάρια μας δίνουν ισχυρά φαινόμενα ικανά να προκαλέσουν σοβαρές πλημμύρες κυρίως αυτό αφορά τον νομό μας όπου σε κάθε κύμα κακοκαιρίας πλήττεται σημαντικά από πλευράς υετού. Την Παρασκευή αναμένεται να επηρεαστεί η περιοχή μας, θα ανέβει πρόγνωση αύριο πιο αναλυτική.

Είμαστε σε συνεχής ενημέρωση καθώς τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαίως. Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *