Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Τοπικές μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Σάββατο 30/1/2021.

 Άστατος θα καταστεί ο καιρός αύριο με γρήγορη βελτίωση μέσα στο 24ωρο της ημέρας.

Πιο αναλυτικά: Προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα επικρατεί αυξημένη νέφωση και υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες η τοπικές καταιγίδες. Αργά των πρωινών ωρών θα υπάρξουν ανοίγματα ηλιοφάνειας και προς το μεσημέρι η νέφωση θα έχει εξασθενήσει.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 7°C έως 13°C. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς στην αρχή της ημέρας και προς το μεσημέρι θα έχουμε στροφή σε βόρειους βορειοδυτικούς με ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ.

Αλλεπάλληλα συστήματα θα επηρεάζουν την δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα από αύριο έως και 3 Φεβρουαρίου με ισχυρά φαινόμενα και θυελλώδεις νοτιάδες. Η περιοχή μας θα δέχεται σταδιακά μπόρες άνευ σημασίας και σε αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα ο Νότιος νοτιοανατολικός άνεμος που θα επικρατεί στο να μην δεχθούμε κάτι περαιτέρω και αξιόλογο. Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία ο χειμώνας θα αποσυρθεί για λίγο αφήνοντας στο ''πόδι'' του τις θερμότερες αέριες μάζες να κάνουν πάρτι στην χώρα μας. Σε πιο ανοιξιάτικες ημέρες οδηγούμαστε το διάστημα 4-9 Φλεβάρη με τον υδράργυρο να εκτείνεται στα ύψη πάνω από τους 20°C κυρίως στην νότια Ελλάδα. Επίσης μετά το κυρίως πιάτο έρχεται το γλυκό, υπάρχει μια σημαντική οργάνωση ψύχους στην βορειοανατολική Ευρώπη και δείχνει ενδιαφέρον να μας επισκεφθεί μετά τις 10 Φλεβάρη με τον χειμώνα να επανέρχεται δριμύτερος. 

Το λέει και η παροιμία άλλωστε.. «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει... καλοκαίρι θα μυρίσει.. μα αν τύχει και θυμώσει μεσ' το χιόνι θα μας χώσει»!!!

Θα σας ενημερώσω περί αυτού του θέματος στις αρχές του Φλεβάρη, καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *