Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η «Κάρμελ» φέρνει χιονοπτώσεις και στα πεδινά μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 18/12/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, ισχυρό ψύχος πολικής προέλευσης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας και τις επόμενες ώρες ο καιρός αναμένεται να πάρει μια πιο χειμωνιάτικη στροφή καθώς από τη νύχτα θα κατέλθει ψύχος από τις χώρες των Βαλκανίων το οποίο θα καταφέρει να δημιουργήσει έντονη διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα ονόματι Carmel,με τα κύρια χαρακτηριστικά, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά, ισχυρές βροχές και καταιγιδες στα νότια και τους ισχυρούς θυελλώδεις ΒΑ ανέμους στο Αιγαίο. 

Πάμε να δούμε στην Μαγνησία πως θα κυλήσουν τα πράγματα,

Πιο αναλυτικά: Από τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν να σημειώνονται  χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές έως και τα πεδινά μας , ναι καλά ακούσατε θα χιονίσει και σε μηδενικό υψόμετρο καθώς σημαντική σύγκλιση ανέμων  δυτικά του Πηλίου θα καταφέρουν να οδηγήσουν το ψύχος προς την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα να δώσει νιφάδες κάτι που θα απέχει πολύ από την πραγματικότητα των προγνωστικών μοντέλων γι'αυτό άλλωστε πολλοί φίλοι μας έδωσαν πάνω από τα 300μ χιόνι. Το διάστημα μεσημβρινών και απογευματινών ωρών ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 100μ και πάνω ενώ χαμηλότερα θα έχουμε ένα στυλ ανοιξιάτικο με το γνωστό "άνοιξε κλείσε" ενός σαλιγκαρίσιου  Βαρομετρικου χαμηλού με περιστρεφόμενη κίνηση γύρο από τον εαυτό του δίνοντας  χιονόνερο και εν εναλλαγές βροχής. Αυτό θα συμβεί διότι οι άνεμοι θα αλλάξουν κατεύθυνση με την θερμοκρασία να ανεβαίνει όπως και τα επίπεδα παγοποιησης. Προς το βράδυ τώρα εκ νέου πτώση θα σημειωθεί με την ψυχρή μάζα να βρίσκεται σε τιμές -6 με -7 βαθμούς κελσίου στα 1500μ υψόμετρο και η παγοποιηση θα αρχίσει να επανέρχεται στα χαμηλά επίπεδα με τις χιονοπτώσεις να ξανά  φλερτάρουν τα πεδινά παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα προς τη νύχτα θα εξασθενήσουν σταδιακά. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2°C έως 5°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β ΒΑ διευθύνσεις στο νομό μας καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας με ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ ενώ στα πεδινά μας ΒΔ θα πνέει από τις πρώτες πρωινές ώρες με μικρή ένταση στα 2-3 μποφόρ με στροφή προς το μεσημέρι σε Β ΒΑ και το βράδυ θα επιστρέψουν σε ΒΔ διευθύνσεις.

Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα των πεδινών θα σημειωθούν στον Βόλο και τις γειτονικές περιοχές του. Στην δυτική και νότια Μαγνησία τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα. Αξιόλογη Χιονόστρωση θα υπάρξει στο νομό μας από τα 100μ και πάνω με την ανατολική πλευρά του Πηλίου να ξεπερνάει τα 20-30 εκ. ενώ στα πεδινά αν προλάβει και πέσει η θερμοκρασία εν ώρα χιονόπτωσης θα καταφέρει να το στρώσει και στο οδόστρωμα,  παρ'ολα αυτά οι γνωστές επιφάνειες θα ασπρίσουν. Ο ΒΔ έχει ένα θετικό στον Βόλο ρίχνει την θερμοκρασία ακαριαία και όσο κυριαρχεί τόσες πιθανότητες έχει να το στρώσει και στο οδόστρωμα. 

Αυτά από εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης. 



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *