Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ισχυρά φαινόμενα μεγάλης διάρκειας τις επόμενες ώρες Σε Μαγνησία και Σποράδες ⚠️⛈️. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και Σποράδων 24-25/8/2022.

 Μεγάλη καταιγίδα δημιουργήθηκε στο Β Αιγαίο και κινήθηκε προς το νομό μας τις προμεσημβρινές ώρες δίνοντας ισχυρά φαινόμενα με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα όπου συνοδεύτηκε από χαλαζοπτώσεις στο ανατολικό Πήλιο. 

Τώρα φίλες και φίλοι επιδείνωση του καιρού αναμένεται να απασχολήσει όλη την Μαγνησία τις βραδινές ώρες επηρεάζοντας την περιοχή μας με ισχυρά φαινόμενα δυνητικά επικίνδυνα ικανά να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια, κατολισθήσεις και σημαντικές καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους. Η ψυχρή λίμνη τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει να κινηθεί πιο ΝΑ με αποτέλεσμα να προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες στην ανώτερη ατμόσφαιρα για σημαντική αστάθεια που θα περιέχει ένα υετοφόρο σύστημα φορτωμένο με  μεγάλα ποσά υγρασίας τα οποία θα τα εναποθέτει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν μιλάμε για μια καταιγίδα η μια μπόρα αλλά για μια ισχυρή στάσιμη μάζα αστάθειας που θα κινείται με αργούς ρυθμούς και θα τροφοδοτείται από τα θερμά νερά του Αιγαίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε από απόψε το βράδυ μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα ανά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρά με μεγάλες ραγδαιοτητες και θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το διάστημα νυχτερινών ωρών έως και πρωινές ώρες Πέμπτης δεν αποκλείεται να δούμε στους μετεωρολογικούς σταθμούς το νομού μας και πιο συγκεκριμένα στον βόρειο κορμό Πηλίου να ξεπερνάνε τα 150-200mm νερού καθώς θα πνέει ισχυρό ΒΑ ρεύμα τις νυχτερινές ώρες.   

Στα πεδινά τα σενάρια φέρνουν αξιόλογες βροχές με μια παραπάνω πινελιά στον Βόλο και τα γειτονικά του μέρη όπου εκεί θα πνέει ισχυρό ΒΔ ρεύμα κάτι που ευνοεί τα παραθαλάσσια τμήματα να δουν Κάτι πιο σημαντικό, διότι αυτό το δροσερό ρεύμα βοηθάει το νέφος να είναι αρκετά υδροφόρο και ενισχυμένο με αυξημένη υγρασία.

Στα νησιά των Σποράδων αναμένονται εξίσου σημαντικά φαινόμενα από απόψε το βράδυ με ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από πιθανόν μεγάλου μεγέθους χαλαζοπτώσεις και αρκετά έντονες ενώ θα υπάρξει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τα σημερινά στοιχεία είναι ανησυχητικά για την περιοχή μας και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από όλους, κανένας δεν πρέπει να υποτιμήσει την ερχόμενη κακοκαιρία να ακούτε τις ενημερώσεις των μετεωρολόγων και να είστε σε ετοιμότητα χωρίς να κάνετε άσκοπες μετακινήσεις εν ώρα φαινομένων. Να ακολουθείτε επίσης τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας για την ασφάλεια σας και οι αγρότες να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των καλλιεργειών σας διότι το σύστημα πιθανόν να περιέχει έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα σταδιακά μέσα στην ημέρα της Πέμπτης θα γίνονται λιγότερα και σιγά θα σταματήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 24 βαθμούς η μέγιστη των μεσημβρινών ωρών. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω εγκαίρως καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *