Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή του χιονιά. Πρόγνωση Μαγνησίας 12-13/2/2019.

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι έφθασε η στιγμή που όλοι περιμένατε, τα προγνωστικά στοιχεία άρχισαν και μου δείχνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τον καιρό της Τετάρτης στην περιοχή μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να τα πούμε πιο αναλυτικά ξεκινώντας με τα καιρικά νέα της αυριανής ημέρας τρίτη 12/2.

Καταρχήν από αύριο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με πιο έντονη αίσθηση από Τετάρτη και μετέπειτα. Όσο αναφορά τις συνθήκες του καιρού,αύριο στην Μαγνησία περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις στα πεδινά  από τις πρωινές ώρες όπου βαθμιαία  προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει ασθενώς έως και μέτριας έντασης. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι από τα 900μ και πάνω υψόμετρο και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Τετάρτη 13/2

Τις τελευταίες ώρες  τα προγνωστικά μοντέλα είχανε πολλές διαφωνίες και αλλαγές μεταξύ τούς ως προς το αν θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Μαγνησίας. Τελικά με βάση την θερμοκρασία που θα επικρατεί στην ατμόσφαιρα διότι όπως σας ανέφερα παραπάνω θα έχουμε αισθητή πτώση του υδραργύρου όπου όλη την ημέρα θα παρατηρηθούν μονοψήφιοι αριθμοί θερμοκρασιών. Αρχικά θα μιλήσουμε για το πότε αναμένονται να μας έρθουν τα φαινόμενα, το διάστημα πρωινών και μεσημβρινών ωρών δεν φαίνεται κάποια επιδείνωση του καιρού λίγες συννεφιές μόνο θα εμφανιστούν και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι μόνο ο ενισχυμενος βοριάς που θα επικρατεί εκείνες τις ώρες. Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί και αρχικά θα επηρεαστούν τα ημιορεινά και τα ορεινά με χιονοπτωσεις κατά διαστήματα πυκνές,σιγά σιγά προς τις πρώτες ώρες της νύχτας υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να αρχίσει να χιονίζει και στις πεδινές περιοχές (Βόλο, αλμυρό, Αγχίαλο, Αγριά, Βελεστίνο) η θερμοκρασία θα ευνοεί μόνο για  να την απολαύσουμε όμως διότι με Θερμοκρασία εδάφους στους 3-4°C είναι δύσκολο να στρωθεί το μόνο που μπορώ να πω και αυτό με πιθανότητα να γίνει είναι να το πιάσει στις γνωστές επιφάνειες η μόνη θετική Θερμοκρασία που θα υπάρχει είναι αυτή της ατμόσφαιρας. Τα φαινόμενα φαίνεται να συνεχίζουν έως και το πρώτο ξημέρωμα της Πέμπτης αλλά για αυτό θα μιλήσουμε πιο σίγουρα αύριο σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη ο Υετός (φαινομενικά είδη)

Καλό βράδυ σε όλους θα τα ξανά πούμε αύριο.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *