Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 5/9/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι κακοκαιρία προ των πυλών βρίσκεται σε εξέλιξη και ετοιμάζεται να επηρεάσει την χώρα μας με ισχυρές καταιγίδες μεγάλης διάρκειας. Στην Μαγνησία αναμένουμε καταιγίδες τοπικά έντονες οι οποίες θα έρθουν το βράδυ της Κυριακής με έμφαση στο Πήλιο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα κυλήσει η Κυριακή στην περιοχή μας:

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι νεφοσκεπής με ανά διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα διατηρήσει αυτό το μοτίβο όμως από το βράδυ και Κυρίως όρος τις νυχτερινές ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγιδες τοπικά έντονες. Δεν αποκλείεται να δούμε κάτι πιο αξιόλογο από αυτό που μας δίνουν τα μοντέλα διότι μην ξεχνάμε ότι αυτο το διάστημα οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας είναι αρκετά υψηλές ικανές να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στο βροχοφορο νέφος βγάζοντας και αυξημένες κεραυνικες δραστηριότητες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 20°C έως 25°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με 2-3 μποφόρ  στην αρχή της ημέρας και στροφή σε βοριάδες προς τις βραδινές ώρες.

Αυτή ήταν η ενημέρωση καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Έρχονται Πολύ Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με θυελλώδεις ανέμους. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 5/9/2021.

 

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό οργανώθηκε στην ιβηρική θάλασσα και κινήθηκε προς την Ιταλία. Αυτή την ώρα ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στην κεντρική Ιταλία. Επίσης Μια μάζα καταιγίδων απλώνεται στα νερά της Τυρρηνικής θάλασσας και κινούνται ανατολικά.

Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τη νύχτα στην δυτική Θεσσαλία, κεντρική Πελοπόννησο, νησιά του νότιου Ιονίου, δυτική Μακεδονία και πιθανόν στο νομό Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΈΣ ΚΑΤΑΙΓΊΔΕΣ, ΧΑΛΑΖΟΠΤΏΣΕΙΣ, ΘΥΕΛΛΏΔΕΙΣ ΑΝΈΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΈΝΕΣ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΌΒΙΛΟΥΣ ΣΕ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΘΆΛΑΣΣΑ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά σε πιο διάστημα της ημέρας θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα και σε ποιες περιοχές θα πρέπει να δείξουμε την δέουσα προσοχή.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες το σύστημα σιγά σιγά θα αρχίζει να προσεγγίζει την χώρα μας και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην δυτική Μακεδονία ενώ μπόρες δεν αποκλείεται να απασχολήσουν την δυτική Θεσσαλία την Χαλκιδική και την δυτική στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετέπειτα κυρίως προς τις βραδινές ώρες  αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. ( Πελοπόννησος, νησιά του νότιου Ιονίου, δυτική και κεντρική στερεά, Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία) πολύ άστατος και έντονος καιρός θα επικρατεί στις προαναφερθείσες περιοχές με έμφαση των πιο ισχυρών φαινομένων στην κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Μακεδονία συμπεριλαμβανομένης και της (Θεσσαλονίκης) και σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει τροπικά χαρακτηριστικά το σύστημα και να δούμε βίαιες καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και δημιουργία ανεμοστρόβιλων στην ξηρά και σε θάλασσα μιας που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα γίνει αρκετά αισθητή, επίσης οι άνεμοι θα είναι ισχυροί.

Μακεδονία - Θράκη
20-28°C.

Θεσσαλία
Στο εσωτερικό 21-27°C και στα παράλια 20-25°C.

Ήπειρος
18-24°C.

Στερεά Ελλάδα
20-25°C.

Εύβοια
21-26°C.

Αττική
23-28°C.

Πελοπόννησος
18-24°C.

Νησιά Αιγαίου & Νησιά Ιονίου.
21-25°C.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες Βορειοανατολικές ισχυροί στα 6-7 μποφόρ καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι ασθενείς με  ενίσχυση στα 5 μποφόρ προς το βράδυ.

Θέλει μεγάλη προσοχή φίλες και φίλοι διότι το σύστημα θα έρθει αντιμέτωπο με θερμές θάλασσες και ψυχρές αέριες μάζες κάτι που θα του δώσει την απαραίτητη δυναμική τροφοδοτώντας το σώμα του με πολλές ποσότητες υγρασίας  και θα καταφέρει επίσης να παράγει πολλά ηλεκτρικά φορτία. Οι ενδείξεις επιμένουν για τροπικά χαρακτηριστικά κάτι που σίγουρα  η  δύναμη αυτού του φαινομένου θα καταφέρει να δημιουργήσει σοβαρές πλημμύρες - ζημιές. Εύχομαι να μην επαληθευτεί αυτό το σενάριο διότι το χαμηλό θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας και θα κινείται αργά και βασανιστικά με αποτέλεσμα να μην σταματάει να δίνει φαινόμενα.⚠️⚠️⚠️⚠️

Έρχεται μια φθινοπωρινή και κρύα εβδομάδα από την ερχόμενη Τρίτη και μετέπειτα με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά δίνοντας το σήμα για να αρχίσουν τα πιο ζεστά ντυσίματα ακόμα και στις μεγάλες πόλεις. Επίσης δεν αποκλείεται να συνοδευτεί από κάποιες μπόρες και καταιγίδες που θα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές.

Αυτά από εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *