Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας - Σποράδων 27/11/2022.

 Χειμωνιάτικος χτύπος θα υπάρξει από απόψε τη νύχτα στην Μαγνησία με βροχές και χιονοπτώσεις από τα 1500μ και πάνω. Την Κυριακή και κυρίως την Δευτέρα οι βροχές θα ενταθούν σημαντικά και θα σημειώνονται για πολλές ώρες στο ανατολικό Πήλιο ενώ από τα 1000-1200μ και πάνω θα χιονίζει πυκνά.

Πιο αναλυτικά: αύριο Κυριακή αστάθεια θα επικρατήσει με τοπικές βροχοπτώσεις με ποτιστική μορφή έως μέτριας έντασης. Χιονοπτώσεις θα αρχίζουν να σημειώνονται μέχρι και τα 1200μ μέχρι τα Χάνια υπολογίστε περίπου για το Πήλιο. Τα υψόμετρα χιονιού ισχύουν και για την Όθρυ. Από αργά το βράδυ θα έχουμε κορύφωση των φαινομένων με τις βροχοπτώσεις να εντείνονται με αξιόλογη μορφή κυρίως στην ανατολική πλευρά του Πηλίου όπου θα φυσάει ισχυρό ΒΑ ρεύμα θα έχουμε εγκλωβισμό  υψηλής υγρασίας που θα μεταφραστεί σε ισχυρή βροχή μεγάλης διάρκειας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τα 1000μ και πάνω, σίγουρα θα χρειαστείτε αντιολισθητικές αλυσίδες όσοι κινηθείτε στα προαναφερθέντα υψόμετρα των ορεινών μας. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας τα εκτιμώμενα ύψη βροχής στο ανατολικό Πήλιο αναμένεται να φθάσουν η και να ξεπεράσουν τα 100mm νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Βροχές κατά τόπους θα σημειώνονται και στις Σποράδες αύριο με εντάσεις την Δευτέρα.

Κάτι σημαντικό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα έχουμε σημαντική υποστήριξη ψύχους που θα συμβάλει στη δυναμική των φαινομένων και μαζί με το ισχυρό ΒΑ ρεύμα που θα πνέει δεν αποκλείεται να καταφέρει αυτό το δίδυμο να δώσει νιφάδες και κάτω από τα 900μ πρόσκαιρα τη νύχτα της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας. Θα ήθελα μια αναφορά σας φίλες και φίλοι όσοι βρίσκεται στην Μακρινίτσα σε περίπτωση που καταφέρουν να έρθουν  νιφάδες.

Θερμοκρασία - Άνεμοι για Κυριακή: Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 7°C έως 13°C τα πεδινά της Μαγνησίας και στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 14°C η μέγιστη θερμοκρασία των μεσημβρινών ωρών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ. Στα παραθαλάσσια τμήματα λόγο ΒΑ ρεύματος τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά καθώς το Πήλιο όταν δέχεται ρεύμα από το Αιγαίο λειτουργεί σαν τοίχος για τη δυτική Μαγνησία αυτό σημαίνει ότι και οι χιονοπτώσεις στο Πήλιο θα είναι πιο αξιόλογες από την Όθρυ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση θα τα ξαναπούμε αύριο φίλες και φίλοι καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *