Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ.

 Ενώ κάποια προγνωστικά μοντέλα έδιναν από πρωινές ώρες μπόρες στην Μαγνησία τελικά ο ήλιος είναι κυρίαρχος. Φυσικά δεν έπεσα στην παγίδα τους και γι'αυτό δεν βγήκε και κάποια ενημέρωση. Τα σενάρια ήταν πολύ λίγα όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τις βραδινές αργά ώρες που από ότι φαίνεται θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με τοπικές καταιγίδες και διάσπαρτες μπόρες, η ατμοσφαιρική πίεση έχει σημειώσει πτώση και αυτό μου δείχνει πολλά. Η πιθανότητα είναι αυξημένη καθώς στην μέση τροπόσφαιρα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας 5 βαθμούς κάτω και αυτό προέρχεται από ένα ψυχρό ρεύμα που αποφάσισε να περιορίσει τις θερμότερες μάζες νοτιότερα. Οι θερμές ώρες είναι ο σύμμαχος του ψύχους ειδικότερα αν ο ήλιος καίει ανενόχλητος υποστηρίζει και βοηθάει το ψύχος που βρίσκεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα για να καταφέρει να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας και πολύ πιθανόν έντονης. 

Πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρχει σταδιακά τις επόμενες ημέρες και υπάρχουν ενδείξεις για εισβολή ψυχρής λίμνης στην Ιταλία όπως σας είχα αναφέρει και την 1η Αυγούστου, από ότι φαίνεται θα επαληθευτεί το θεωρώ σίγουρο υπάρχουν θετικές κινήσεις στις μάζες για να καταφέρει να κατηφορίσει νοτιότερα αυτή η μικρή μπάλα δροσερής μάζας. 

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι πιθανότητες να δημιουργήσει αλλεπάλληλα συστήματα πιθανόν ισχυρά στην δυτική Μεσόγειο που θα βρίσκουν το δρόμο για την χώρα μας είναι αυξημένες.

Θα τα πούμε σύντομα γι'αυτό το θέμα, καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *