Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Εγκλωβισμός βροχοφόρου νέφους τις επόμενες ώρες δίνοντας εκ νέου ισχυρά φαινόμενα. Πρόγνωση Μαγνησίας 9/10/2021.

 

Πολύ ισχυρά φαινόμενα σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Πήλιο όπου μέχρι στιγμής έχουν πέσει πάνω από 200 λίτρα νερού, κάτι που είχε αναφερθεί και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ενδείξεις μου. Τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με κατά διαστήματα ισχυρά και ραγδαία φαινόμενα στο μεγαλύτερο κομμάτι  του Πηλίου με έμφαση για ακόμη μια φορά στο Β ΒΑ με την Ζαγορά και τα γειτονικά τμήματα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Όπως έχετε ενημερωθεί θα υπάρξει μια σύγκλιση ανέμων με ΒΔ στην δυτική Μαγνησία ενώ στο Πήλιο θα έχουμε ισχυρό ΒΑ που θα εισέρχεται από τα θερμά νερά του Αιγαίου με αποτέλεσμα να καταφέρει να βοηθήσει την Αθηνά να δυναμώσει τα βροχοφορα φτερά της και να εγκλωβιστουν στην Μαγνησία για πολλές ώρες.

Πάμε να δούμε όμως αύριο το Σάββατο αναλυτικά την όλη εξέλιξη διότι ο άστατος καιρός θα συνεχίσει ακάθεκτος με την Αθηνά να συνεχίζει να φλερτάρει την περιοχή μας:

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγιδες, από το μεσημέρι και μετέπειτα τώρα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να δείχνουν μια μικρή ύφεση όμως δεν θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12°C έως 15°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ΒΑ στο Πήλιο στα 4-5 μποφόρ ενώ στην υπόλοιπη Μαγνησία θα πνέει ΒΔ ρεύμα με μειωμένη ένταση στα 2-3 μποφόρ.

Οι βροχές θα συνεχίσουν κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι και την Κυριακή, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ⚠️ στις περιοχές που έχουμε αναφέρει ότι θα δώσει έμφαση το σύστημα, μέχρι και τα ξημερώματα δεν αποκλείεται στο ανατολικό Πήλιο να έχουν καταγράψει οι σταθμοί 280-300+ λίτρα νερού. Η ραγδαιοτητα θα συνεχίσει σε υψηλά επίπεδα καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν κατολισθήσεις και σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Αυτή ήταν η ενημέρωση μου, θα προσθέσω και κάτι ακόμα και θα κλείσω με αυτό, υπάρχουν πολλές ελπίδες για την βουνοκορφή του Κενταύρου να υποδεχτεί τον βασιλιά των φαινομένων ❄️ την ερχόμενη Παρασκευή, θα το βλέπουμε και τις επόμενες ημέρες πως θα κυλήσει αυτή η διάταξη,καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *