Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επισκεφθούν την Μαγνησία και τις Σποράδες!!!.

 Το σύστημα προγνωστικά το είδα από άλλη σκοπιά, παρατηρώ ότι δεν είναι ούτε ήταν πρόθυμο να μας επηρεάσει σημαντικά αυτές τις μέρες που διανύσαμε, όλη σχεδόν η χώρα πλήττεται σημαντικά αυτές τις ημέρες από το σφοδρό χτύπημα καταιγίδων. Η ψυχρή λίμνη όμως αναμένεται να κινηθεί Πιο νοτιοανατολικά την Τετάρτη και την Πέμπτη με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για σημαντικά φαινόμενα στην Μαγνησία όπως και στις Σποράδες να είναι πολύ αυξημένες να συμβούν με ισχυρές καταιγίδες, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και συνοδεία χαλαζοπτώσεων που πιθανόν να υπάρξουν και ισχυροί άνεμοι. 

Θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, η ψυχρή λίμνη χρειάζεται κάποιον αντίπαλο για να λειτουργήσει και σε αυτό το καταφέρνει ικανοποιητικά η εμφάνιση του ήλιου πυροδοτώντας την και δίνοντας ένα χέρι βοηθείας στο να αναπτύξει ισχυρά μέτωπα καταιγίδων τις θερμές ώρες τα οποία όσο κινούνται ισχυροποιούνται σημαντικά και περιέχουν έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Οι πιθανότητες αυτές τις μέρες δεν ήταν υπέρ μας και αναγκαστικά πέσαμε στην παγίδα των μοντέλων ειδικά στις ώρες που έδιναν φαινόμενα πέσανε παταγωδώς έξω. Τα πράγματα όμως άρχισαν να σοβαρεύουν για το διήμερο 24-25 Αυγούστου και τα στοιχεία μου συνεχίζουν να φέρνουν μεγάλα ύψη βροχής πάνω από 100mm νερού με την βοήθεια των δυνητικά επικίνδυνων φαινομένων από την ατμοσφαιρική αστάθεια που έχει δημιουργήσει η ψυχρή λίμνη και θα συνεχίζει να είναι παρόν μέχρι το Σάββατο.

Μέρες βρίσκομαι στα διαγράμματα των προγνωστικών μοντέλων και το μάτι μου συνεχίζει να κοιτάει επίμονα την Τετάρτη και την Πέμπτη, αυτές τις μέρες που διανύσαμε δεν αναμέναμε κάτι το σημαντικό στην Μαγνησία πέραν από κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες που και αυτό το σενάριο δύσκολα ερχόταν. Με δύσκολες αποφάσεις των νεφώσεων επισκέφθηκαν τοπικά την Μαγνησία σε διάσπαρτες περιοχές, λίγο πολύ τα φαινόμενα ακόμη και σε χλμ περιοχών διαφέρουν σε μια θερμική αστάθεια.

Μείνετε συντονισμένοι φίλες και φίλοι έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε την κατάσταση που επικράτησε στην πόλη του Βόλου στις 14 Αυγούστου.

Ο καιρός αύριο στην Μαγνησία θα είναι νεφοσκεπής με τοπικές μπόρες και προς αργά το βράδυ θα έχουμε την έναρξη ισχυρών φαινομένων, αύριο θα ανέβει πρόγνωση και θα μιλήσουμε αναλυτικά για το πόσο θα κρατήσουν τα ισχυρά φαινόμενα και πιο διάστημα ωρών θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *