Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Το φθινόπωρο παίρνει και πάλι το πηδάλιο στην χώρα μας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 5/10/2020.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι καλοκαιρία επικράτησε στην χώρα μας με συνθήκες Ιουλίου και όχι Οκτωβρίου, καθώς είχαμε στα ύψη τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κυρίως στην Κρήτη που φλέρταρε και με 36αρια με μεταφορά υψηλής συγκέντρωσης αφρικάνικης σκόνης. Το γνωστό συννεφοκαμα διατηρούνταν καθόλη την διάρκεια της ημέρας και έδινε μια έντονη ζέστη στην ατμόσφαιρα παρότι η θερμοκρασία δεν είχε την δυνατότητα να ξεπεράσει τους 30-32 βαθμούς  στην Υπόλοιπη χώρα, η αίσθηση έμοιαζε καλοκαιρινή.  Πάμε να δούμε τώρα πως θα κυλήσει η τάση του καιρού από αύριο και μετέπειτα.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στην κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα τοπικά όμως τίποτα το σημαντικό δεν θα υπάρξει περαιτέρω. Να τονίσω πως τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν θα είναι με την μορφή  λασποβροχής καθώς στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί η θερμή μάζα με υψηλής συγκέντρωσης αφρικάνικη σκόνη η οποία αναμένεται να αποχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη. Στις 8 του μηνός όμως θα έρθει το κυρίως πιάτο και το πιο σημαντικό, πιο συγκεκριμένα αναμένεται να μας απασχολήσει ενα εξπρές ισχυρό κύμα κακοκαιρίας όπου αυτό αφορά την βορειοανατολική Ελλάδα ( ανατολική Μακεδονία, Έβρος και τα επτάνησα. Ψυχρή λίμνη θα κατηφορίσει από τον βορρά προς το νότο ρίχνοντας αισθητά τον υδράργυρο στην χώρα μας, μαζί της θα φέρει και ένα ψυχρό μέτωπο όπου αναμένεται να δώσει στις προαναφερθείσες περιοχές έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και Χαλαζοπτώσεις. Βροχές κατά τόπους έντονες και τοπικές καταιγίδες θα καταφέρει να δεχθεί και η δυτική βορειοδυτική Ελλάδα. Ισχυροί βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο στα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. 

Πολλά μοντέλα στην αρχή δίνανε συνέχεια του αντικυκλώνα και του καλοκαιρινού καιρού, αυτό όμως μέρα με την ημέρα άλλαξε και τις επόμενες ημέρες το μοτίβο του καιρού θα είναι σε φθινοπωρινό τέμπο με ατμοσφαιρικές διαταραχές, διότι θα έχουμε κατεβασιές κρύου αέρα και με την δυναμική που περιέχουν θα καταφέρουν να διώξουν τις θερμότερες αέριες μάζες που έχουν προς το παρόν το πάνω χέρι.

Αυτά από εμένα για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω φίλες και φίλοι, πολλές εκτιμήσεις δίνανε έναν ξηρό και πιο ανοιξιάτικο μήνα από ότι φαίνεται θα έχουμε ανατροπές στις καιρικές εξελίξεις των μοντέλων. 

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *