Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος στο πέταγμα του χάρτινου πιλότου μας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 15/3/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι επανήλθα με φρέσκα καιρικά νέα τα οποία κουβαλάνε ενα φορτίο γεμάτο ενδιαφέρον. Μέρες τώρα σας έχω ενημερώσει για μια νέα επιστροφή του χειμώνα απο τις 15 του μηνός και μετέπειτα με αλλεπάλληλα συστήματα που θα μας επισκέπτονται απο την δυτική Ευρώπη.

Συνεχίζεται να οργανώνεται στην οικία του ο χειμώνας έχοντας ανανεώσει τις δυνάμεις του για κλέψει την παράσταση εν μέσω άνοιξης, Ένα βουνό αντικυκλωνικής πίεσης αναμένεται να σχηματιστεί στην δυτική Ευρώπη με το ύψος του να είναι μέχρι την Αγγλία, αυτό θα φέρει μεταβολή του καιρού στην χώρα μας καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες καραδοκούν στην Σκανδιναβία και ετοιμάζονται να κατηφορίσουν στον νότο και να καλύψουν μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και νότιας Ευρώπης.


Η Κ.Δευτέρα είναι μια όμορφη ημέρα γεμάτη χαρά που την περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους διασκεδάζοντας και προσπαθώντας να πετάξουμε τον χάρτινο πιλότο μας, Ο καιρός δυστυχώς δεν θα είναι σύμμαχος καθώς οι συνθήκες που μας ετοιμάζει δεν θα είναι ευνοϊκές.

Η γειτονική μας Ιταλία ετοιμάζεται να μας στείλει ένα έντονο και τοπικά ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό την Κ.Δευτέρα, περνώντας τα νερά της Αδριατικής θα περπατήσει στα Βαλκάνια και θα φθάσει μέχρι την Μαύρη θάλασσα. Θα δώσει βροχοπτώσεις και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι παγεροί βοριάδες που θα πνέουν στο ιόνιο και στο αιγαίο στα 7-8 και δεν αποκλείεται με ριπές να αγγίξουν και τα 10⚠️. Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις στα νησιά του ΒΑ αιγαίου, η έμφαση των φαινομένων θα είναι κυρίως στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Απο το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα τα όποια φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και με μικρής έντασης, ουσιαστικά θα έχουμε έναν καιρό τύπου ''Π''.

Δεν φαίνεται να υπάρξει βελτίωση καθώς θα συνεχίσουν να περιορίζονται ασθενείς κατα βάση βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη οι οποίες θα είναι επιλεκτικές. Πρόσκαιρη βελτίωση θα έχουμε την Πέμπτη όμως απο την παρασκευή και μετέπειτα αναμένουμε σημαντική επιδείνωση με ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό απο το κόλπο της Γένοβας περιέχοντας μεγάλα ποσά υγρασίας δίνοντας στην χώρα μας ισχυρές βροχοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Υπήρχε μια τάση για αξιόλογη κατάβαση ψύχους για μετά της 16 του μηνός στην χώρα μας, με βάση τις τελευταίες αναλύσεις εν μέσω των διαγραμμάτων το έντονο ψύχος θα περιοριστεί στην ΒΔ Ευρώπη απο το ύψος της Γαλλίας και νοτιότερα και στην Ανατολική, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε την θερμή γλώσσα του υποτροπικού απο την Αφρική σας το είχα πεί άλλωστε πως μπορεί να πούμε στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων χαμογέλασε πάει πέρασε, αυτός ο μήνας είναι δύσκολος προγνωστικά. Όμως φίλες και φίλοι ο χειμώνας έχει πολλούς άσους στο μανίκι του ακόμη και θα ξανά κάνει νέο μπάσιμο στα βαλκάνια και στην χώρα μας μετα τις 20 του μηνός που ίσως να συνδυαστεί και με κάποιο σύστημα δίνοντας χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες.

Σε μια τροχιά βροχοπτώσεων θα βρεθεί η χώρα μας απο τις 15 του μηνός και μετέπειτα με τον Μάρτη να βγάζει έναν γδάρτη εαυτό και αργότερα θα φέρει και έναν παλουκοκάφτη.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *