Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Νεο κύμα κακοκαιρίας μας έρχεται από την Ιταλία. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3-4/12/2020.

 Από τις 26 Νοεμβρίου σας έχω ενημερώσει πως προς τα τέλη του μηνός μέχρι και αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε παρελάσεις συστημάτων, μέχρι στιγμής τα στοιχεία μου καλά έχουν κρατηθεί καθώς έρχεται νέο κύμα να μας επηρεάσει τις επόμενες ημέρες από την Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα:

 Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή  αναμένεται να μας απασχολήσει από αύριο και μετέπειτα από την κεντρική Ιταλία. Βαρομετρικό χαμηλό έχει δημιουργηθεί στον κόλπο της Γένοβας και τις επόμενες ώρες θα πλήξει την Ιταλία με έντονα και ισχυρά φαινόμενα. Αργά τη νύχτα καταιγιδοφορα νέφη θα κινηθούν προς την χώρα μας και θα αρχίζουν να επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες την δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου κυρίως του βόρειου ( Παξοί - Κέρκυρα). 

Ήδη φίλες και φίλοι το νότιο Ιόνιο έχει επηρεαστεί σημαντικά από ισχυρές βροχοπτώσεις και μέσα από αναφορές είδαμε πλημμυρικά φαινόμενα να έχουν δημιουργηθεί στην Ζάκυνθο. Έτσι λοιπόν τη νύχτα θα έχουμε νέο γύρο όπου τα όποια φαινόμενα θα έρθουν αντιμέτωπα με κορεσμένο έδαφος, αυτό οδηγεί σε εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα σύντομου χρονικού διαστήματος.

Πάμε να αναλύσουμε πότε θα ξεκινήσει να επηρεάζει το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας και σε ποιες περιοχές πρέπει να δείξουμε την δέουσα προσοχή.

Όπως προείπα από απόψε θα ξεκινήσουν να επηρεάζονται τα δυτικά τμήματα της Ελλάδας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μέσα στην διάρκεια της ημέρας της Πέμπτης θα πάρουν σειρά η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες. Στα νησιά του Ιονίου όσο θα βαδίζουμε προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τόπους με τοπικά ισχυρό χαρακτήρα. Το σύστημα την παρασκευή θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας θα αρχίζει να δέχεται έντονες και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και χαλαζοπτώσεις κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1800μ υψόμετρο.  Μια εμμονή ισχυρών θυελλωδών νοτιαδων θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο στα 7-8 μποφόρ. 

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις παρακάτω περιοχές που ενδέχεται να δεχθούν ισχυρά φαινόμενα:

Νησιά του Ιονίου

Δυτική  Ελλάδα ( ήπειρος)

Πελοπόννησος

Ανατολική Μακεδονία ( Θράκη)

Χαλκιδική

Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Όσο αναφορά την Μαγνησία για ακόμη μια φορά δεν φαίνεται να να δέχεται κάτι το σημαντικό εκτός από κάποιες βροχοπτωσεις με κατά διαστήματα έντονο χαρακτήρα, θα βγει πρόγνωση αύριο την Πέμπτη.

Το ερχόμενο σύστημα θα είναι ένα εξπρές κύμα κακοκαιρίας καθώς θα εξασθενήσει σταδιακά προς το Σάββατο. Όμως φίλε και φίλοι τίποτα δεν θα τελειώσει τόσο γρήγορα διότι νέο χαμηλό μας έχει βάλει στο μάτι και αναμένεται να χτυπήσει την Κυριακή με πιο ισχυρά φαινόμενα, θα μιλήσουμε αύριο περί αυτού του θέματος να δούμε την εξέλιξη του τις επόμενες ώρες.

 Από ότι φαίνεται θα μπούμε μέσα σε μια τροχιά βροχοπτώσεων τουλάχιστον μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου με βάση τα τωρινά στοιχεία με συνεχής παρενόχληση των συστημάτων της δυτικής Ευρώπης. Η αιτία είναι μια μπάλα ψυχρού αέρα όπου έχει ξεκινήσει την πορεία της από την Γροιλανδία και θα κατηφορίσει νοτιοανατολικα προς την δυτική Ευρώπη, θα σταθεί για αρκετές ημέρες και με την παρουσία της θα έχει την δυνατότητα να γεννάει συνεχώς βαρομετρικά συστήματα. Θα παρακολουθώ την τάση του καιρού τις επόμενες ημέρες και θα σας ενημερώσω περί αυτού του θέματος. Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *