Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Παρασκευή 27/9/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι καλός καιρός επικρατεί σε όλη την Μαγνησία και αρκετά καλοκαιρινός θα έλεγα. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει άνοδο και  κρατάει ακόμα την διάθεση του καλοκαιριού στην ατμόσφαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ψύχρα θα επικρατεί και είναι φυσιολογικό για την εποχή. Σιγά σιγά ο Σεπτέμβρης φθάνει προς το τέλος του, ένας μήνας με κύριο χαρακτηριστικό την θερμή ατμόσφαιρα και τις λίγες αναταραχές που μας απασχόλησαν. Τώρα για τον Οκτώβρη φαίνεται να παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι αλλά για αυτό θα μιλήσουμε μετέπειτα.

Λοιπόν για αύριο Παρασκευή θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια  καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγα σύννεφα στο νομό μας προς τις απογευματινές ώρες. Αίθριος καιρός και τις  βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 26-27°C. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν νωρίς το πρωί στα πεδινά μας στα 4-5 μποφόρ. Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο νομό μας τις πρωινές ώρες στα 6 μποφόρ μπορεί να φθάσει τοπικά και τα 7 μποφόρ. Το μεσημέρι στα πεδινά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα  εξασθενήσουν στα 2 μποφόρ. Συνεχή ενίσχυση θα έχουμε στο νομό μας στα 4-5 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Αυτά για την παρασκευή, τώρα όπως προαναφέρω στις αρχές του κειμένου ο Οκτώβριος αναμένεται να έχει ένα ενδιαφέρον και αρχικά θα ξεκινήσει με μικρές πινελιές χειμωνιάτικης μυρωδιάς από τις αρχές του μήνα, πιο συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει και οργανώνεται στην βόρεια Ευρώπη μια μπάλα ψυχρών αερίων μαζών και κινείται νότια. Η χώρα μας δίνει υποψηφιότητα και μεγάλη πιθανότητα να έχει ψυχρή εισβολή και στα προγνωστικά μοντέλα υπάρχει ένας ψύθιρος πως υπάρχει πιθανότητα και για το πρώτο πασπάλισμα στις βουνοκορφές της βόρειας Ελλάδας. Επίσης αχνοφαίνονται και κάποιες βροχοπτώσεις στην χώρα μας μετά τις 2-3 του μηνός αλλά είναι ένα μακροπρόθεσμο σενάριο και δεν μπορεί να δωθεί μια καθαρή εικόνα. Στην πορεία των επόμενων ημερών όλα θα ξεδιαλύνουν και θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη του καιρού.

Αυτά από εμένα κυρίες και κύριοι καλό βράδυ όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *