Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Τετάρτη 9/10/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο νομό μας και μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης έδωσε πολλά λίτρα νερού. Στην Ζαγορά Πηλίου καταγράφηκαν 198mm νερού. Στα πεδινά μας είχαμε βροχοπτώσεις κατά διαστήματα έντονες με τοπικές πλημμύρες στα ευπαθή σημεία των περιοχών. Ήρθε εξασθενημένο το βαρομετρικό χαμηλό σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, όμως κατάφερε να δώσει μεγάλα ύψη βροχής και ευτυχώς που δεν ήρθε το ισχυρότερο κομμάτι που αναμενόταν. Τώρα το εξής ερώτημα σας είναι πως θα κυλήσει από δω και πέρα ο καιρός;; Περιμένουμε κάποια νέα επιδείνωση;; Θα σας απαντήσω παρακάτω.

Πάμε να δούμε τι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν αύριο Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες θα έχουμε αρκετές νεφώσεις πυκνές σε όλη την Μαγνησία με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί ένα ψιλόβροχο η και ασθενής βροχόπτωση στο νομό μας. Από το μεσημέρι και μετέπειτα ο ήλιος θα κάνει την εμφάνιση του και οι νεφώσεις θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14°C έως 22°C. Δεν θα καταφέρει ο υδράργυρος να ανέβει σημαντικά ακόμα και με την εμφάνιση του ηλίου. Επικρατούν ψυχρές αέριες μάζες στην ατμόσφαιρα και επίσης θα έχουμε υψηλή υγρασία από τα φαινομενικά είδη που μας επηρέασαν το τελευταίο 24ωρο. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι από δυτικές βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 1-2 μποφόρ.

Αυτά για την Τετάρτη, τώρα πολλοί με ρωτάτε πως θα είναι ο καιρός από δω και πέρα;; Μετά από τις ατμοσφαιρικές διαταραχές στην χώρα μας αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με άνοδο της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα επίπεδα για την εποχή με τον υδράργυρο να αγγίζει του 25-27 βαθμούς κελσίου τις μεσημβρινές ώρες. Η αιτία αυτής της καλοκαιρίας μακροπρόθεσμης διάρκειας είναι ένας αντικυκλώνας, ένα τείχος από θερμές αέριες μάζες υψηλών πιέσεων με αποτέλεσμα οι συνθήκες του καιρού να είναι σε καλά ανοιξιάτικα επίπεδα, έρχεται το λεγόμενο καλοκαιράκι του αγίου δημητρίου. Χαρείτε αυτές τις ημέρες που έρχονται διότι μετέπειτα ο αντικυκλώνας θα αλλάξει πορεία και θα ξανά υπάρξει μεταβολή του καιρού και συνέχεια των φθινοπωρινών συνθηκών.

Αυτά από εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες αύριο πάλι.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *