Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έρχονται στην περιοχή μας!!

 Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίζει να εισβάλει με την μορφή ψυχρής λίμνης από την Σκανδιναβία προς την χώρα μας από αύριο και αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού με άκρως φθινοπωρινές συνθήκες. Ψυχρές αέριες μάζες θα παρασύρει μαζί του οι οποίες θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία και βρισκόμενες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα συμβάλουν σημαντικά στην ένταση των φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν από αύριο στην Μαγνησία με τοπικά έντονα φαινόμενα   κυρίως προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση και θα γίνει αρκετά αισθητή εν ώρα φαινομένων. Το σημαντικότερο κομμάτι του συστήματος θα το δούμε την τρίτη και την Τετάρτη καθώς τότε περιμένουμε να σταθεί ΝΔ της Πελοποννήσου το χαμηλό, αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα την στροφή των ανέμων σε Β ΒΑ στο Αιγαίο και θα είναι ισχυροί θυελλώδεις αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα που βρέχονται από το Αιγαίο θα δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού παρατεταμένης διάρκειας με το σύστημα να δέχεται συνεχώς υγρασία και ανατροφοδότηση. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στο Πήλιο διότι εκεί θα έχουμε τα πιο ισχυρά φαινόμενα και τα πιο επικίνδυνα αυτό αφορά περισσότερο τα τμήματα στο ανατολικό Πήλιο όπου δεν αποκλείεται να δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την τρίτη να φθάνει τα 200-300mm νερού και να τα ξεπερνάει. 

Στην υπόλοιπη Μαγνησία ίδιο μοτίβο θα επικρατεί δεν περιμένω τίποτα λιγότερο ισχυρά φαινόμενα θα σημειώνονται κατά διαστήματα κυρίως στην ΝΔ Μαγνησία όπως και στην Όθρυς. Όσο αναφορά τον Βόλο λόγο ισχυρού ΒΑ ανέμου είναι πιθανό να μην καταφέρει να δει τόσο μεγάλη ραγδαιοτητα φαινομένων καθώς το ΒΑ ρεύμα δείνει τα περισσότερα φαινόμενα στο Πήλιο και προστατεύεται ο Βόλος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει το δένουμε και κόμπο να μην υποτιμηθεί από Κανέναν η κακοκαιρία θα είναι αρκετά επικίνδυνη ασχέτως αν το ΒΑ σαν ένδειξη δεν βοηθάει το Βόλο για να δεί αξιόλογα φαινόμενα. Πρέπει να το αναφέρουμε γιατί ενδεχομένως το ΒΑ ρεύμα να καταφέρει να προστατεύσει τον Βόλο και να δεί λιγότερα φαινόμενα.

Σε κάθε ανανέωση των μοντέλων η αύξηση του υετου για την Μαγνησία ανέβαινε επικίνδυνα μέχρι που έφθασε σε σημείο να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά το σύστημα την ώρα που θα βρίσκεται ΝΔ της Πελοποννήσου και θα προσεγγίζει την Μεσόγειο η πίεση του θα πέφτει και η ένταση των φαινομένων θα ανεβαίνει. Επίσης να αναφέρω πως οι υψηλές θερμοκρασίες στην θάλασσα θα βοηθήσουν έτσι ώστε να καταφέρουν να δημιουργηθούν βίαιες καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Μεγάλη προσοχή από όλους υποτίμηση της κακοκαιρίας δεν υφίσταται από κανέναν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα θα δημιουργηθούν σε μεγάλο κομμάτι της Μαγνησίας και πιθανόν να έχουμε και υπερχείλιση υδάτων!!

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος τζανιδακης.



Μια κακοκαιρία που θα σπάσει ρεκόρ...

 Ψυχρή λίμνη με κίνηση νοτιοδυτική θα δημιουργήσει βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της Πελοποννήσου. Διάταξη που έχει άμεση σχέση με τον Βόλο και την Μαγνησία καθώς δίνει βροχές και καταιγίδες λόγω αρκετών συγκλήσεων που δημιουργούνται

Λόγω ιδιαιτερότητας του συστήματος( πιθανή αλλαγή δεδομένων) αποφασίστηκε να βγει έκτακτο δελτίο το οποίο θα περιλαμβάνει κάθε μέρα ξεχωριστά..

Ας ξεκινήσουμε από την Δευτέρα...

Δευτέρα: Η μέρα θα ξεκινήσει καλά. Όμως προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα ξεκινήσουν μπόρες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα πιο πολλά φαινόμενα της Δευτέρας φαίνεται να πέφτουν προς το Πήλιο. Από το βράδυ και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Μεταβλητοί 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 στο Βόλο έως 15 στα ορεινά

Αύριο θα αναρτηθεί η 2η μέρα της κακοκαιρίας...


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *