Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ισχυρή κακοκαιρία ικανή να προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 21/8/2021.

 Ο χορός των καταιγίδων θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις ημέρες που πέρασαν με έντονη αστάθεια, πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Κατερίνη από ισχυρό πέρασμα καταιγίδας. Ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή κατέγραψε πάνω από 70mm σε σύντομο χρονικό διάστημα με τα επίπεδα ραγδαιοτητας να είναι πολύ υψηλά. Συνεχίζεται η αστάθεια για 5η ημέρα και το Σάββατο με εξίσου σημαντική επιδείνωση και περαιτέρω κορύφωση δυναμικής των φαινομένων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά που θα σημειωθούν καταιγίδες και πού πρέπει να δείξουμε δέουσα προσοχή.

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία και στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν καλές συνθήκες με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι τώρα και μετέπειτα αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας με ισχυρές καταιγίδες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επίσης καταιγίδες τοπικά έντονες θα περιορίζονται στην δυτική Θεσσαλία, δυτική στερεά και στην Πελοπόννησο. Από το βράδυ φίλες και φίλοι νέο μέτωπο καταιγίδων αρκετά ισχυρό αναμένεται να δημιουργηθεί στα Σκόπια με νότια κίνηση προς την κεντρική και δυτική Μακεδονία. Πολλές πιθανότητες παρουσιάζει και η ήπειρος να δει ένα πέρασμα από μπόρες η μεμονωμένες καταιγίδες.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:


Μακεδονία - Θράκη

23-31°C


Θεσσαλία

Στο εσωτερικό 24-33°C και στα παράλια 23-29°C.


Ήπειρος

22-30°C.


Στερεά Ελλάδα

24-31°C.


Εύβοια

22-28°C.


Αττική

25-31°C.


Πελοπόννησος

20-30°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου.

25-31°C.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο με μικρή ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα είναι ισχυρό στα 5-6 μποφόρ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση, δέουσα προσοχή φίλες και φίλοι στην Μακεδονία υπάρχουν ενδείξεις για πολύ  ισχυρά φαινόμενα που θα καταφέρει να βοηθήσει σε αυτό ιδιαίτερα θα έλεγα η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα που θα υπάρξει με το που συναντήσει τα νερά του Θερμαϊκού που αυτή την στιγμή βράζουν και γενικότερα όλο το Αιγαίο έχει υψηλές θερμοκρασίες ικανές για μεγάλες ραγδαιοτητες φαινομένων ακόμη και σε τοπικά φαινόμενα. Συνεχίζεται η τάση για κατάβαση ψυχρού χειμάρρου προς την νότια Ευρώπη για τέλος του μηνός και μάλιστα κάποια σενάρια μας έχουν βάλει σε σκέψη διότι δίνουν καταιγίδες δυνητικά επικίνδυνες στα Βαλκάνια και στην χώρα μας. Ας ελπίσουμε να μην συνεχίσει αυτός ο ψύθιρος στα προγνωστικά μοντέλα και να αλλάξουν γνώμη αν και το θεωρώ λίγο χλωμό έτσι όπως βλέπω τους δείκτες κυκλοφορίας στις μάζες.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες ο καιρός βελτιώνεται από την Κυριακή και μετέπειτα.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *