Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Λίγες βροχές με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 2/3/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι και καλό δημιουργικό μήνα εύχομαι σε όλους και σε όλες.

Άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες ώρες με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά μας. Κορύφωση της ψυχρής μάζας θα έχουμε απο απόψε τη νύχτα ρίχνοντας λίγο ακόμη την θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά: Απο απόψε τη νύχτα θα έχουμε επιδείνωση του καιρού σε όλη την Μαγνησία με βροχοπτώσεις τοπικά έντονες και χιονοπτώσεις απο τα 900μ και πάνω. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και τα ξημερώματα με τις νιφάδες να κατεβαίνουν πρόσκαιρα μέχρι τα 600μ. Τις πρωινές ωρες τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το μεσημέρι θα υπάρξει βελτίωση με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του.

Θερμοκρασία-Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί απο 5°C έως 10°C. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί τη νύχτα με ΒΑ στα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7. Καθ' όλη την διάρκεια της Τρίτης θα πνέει ασθενής άνεμος με ΒΑ.

Η άνοιξη ξανα επιστρέφει απο την τετάρτη με τις καμήλες της Αφρικής να παίρνουν το πάνω χέρι μέχρι και το Σάββατο. απο την Κυριακή θα έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας αρκετά αισθητή κυρίως στην βορειοανατολική και ανατολική Ελλάδα, η δυναμική της μάζας δεν θα καταφέρει να φθάσει πιο νότια καθώς μια ελαφρώς κίνηση πιο ανατολική του αντικυκλώνα που ετοιμάζεται να σηκωθεί τις επόμενες ημέρες στον ατλαντικό, θα αναγκάσει τις πιο έντονες ψυχρές μάζες να περιοριστούν στην ανατολική Ευρώπη δίνοντας μια μερίδα και στις πύλες της χώρας μας. Αυτό το ψύχος φαίνεται να συνοδεύεται με βαρομετρικό χαμηλό απο την δυτική Ευρώπη όπου εκτός απο βροχές θα δούμε και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας με αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει και σε ημιπεδινές περιοχές της θράκης.

Τα μοντέλα μέχρι και εχθές μας έταζαν πεδινό κεντροβόρειο χιόνι όμως με τα σημερινά στοιχεία η Ελλάδα θα σταθεί τυχερή στο 90'. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις χειμωνιάτικες συνθήκες διότι ο χειμώνας δεν χαρακτηρίζεται μόνο όταν έχει χιόνι αλλα και όταν έχει βροχή με 6-7 βαθμούς. Όπως και να έχει τα στοιχεία μου ανιχνεύσανε την επιστροφή πιο χειμωνιάτικων συνθηκών στην περιοχή μας το διάστημα 7-8 Μάρτιου απο τις 17 Φλεβάρη.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *