Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ισχυρές καταιγίδες με συνοδεία χαλαζοπτώσεων. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 2/7/2021

 Χαίρεται φίλες και φίλοι και καλό μήνα εύχομαι σε όλους και σε όλες, ένας μήνας ο οποίος φαίνεται πως θα χαρακτηριστεί "καυτός" καθώς οι θερμές μάζες της Αφρικής ετοιμάζονται για νέα εισβολή στην χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ισχυρά φαινόμενα διαφαίνονται για την χώρα μας το πρώτο 10ημερο του Ιούλη όμως τα όποια βροχοφορα νέφη μας επισκεφθούν θα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικά χωρίς να έχουμε γενικευμένη κακοκαιρία.

Πάμε να δούμε την καιρική εξέλιξη της Παρασκευής η οποία χρήζει προσοχή στην βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες της ημέρας ο καιρός θα ξεκινήσει με καλές συνθήκες ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος με λίγες αραιές νεφώσεις στην ΒΔ Ελλάδα. Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάζει σταδιακά αλλαγές με τις νεφώσεις να αυξάνονται όλο ένα και περισσότερο. Ισχυρό μέτωπο από καταιγίδες αναμένεται να διασχίσει την Βουλγαρία και να φθάσει στην Μακεδονία και την Θράκη τις απογευματινές και βραδινές ώρες με συνοδεία χαλαζοπτώσεων μεγάλου μεγέθους και πιθανόν να έχουμε και ριπαιους ανέμους. 

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή φίλες και φίλοι εκείνες τις ώρες καλό θα ήταν να περιορίσετε λίγο τις μετακινήσεις σας και φυσικά οι λουόμενοι και οι αγρότες να έχουν απομακρυνθεί νωρίτερα από των απογευματινών ωρών από την θάλασσα και τα χωράφια διότι υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις για έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα κάτι που είναι σημαντικό και επικίνδυνο. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα περπατήσουν νότια προς τις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία, τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις, όμως τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν θα είναι τοπικά και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:

Πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από αύριο κυρίως στην βόρεια Ελλάδα όπου και θα σημειωθούν τα φαινόμενα και στην δυτική Ελλάδα με την βοήθεια του ενισχυμένου βορείου ρεύματος.


Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 39-40°C


Θεσσαλία

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κυμανθεί από 29°C έως 38°C.


Ήπειρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 31°C.


Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26°C έως 36°C.


Εύβοια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 34°C.


Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30°C έως 38°C.


Πελοπόννησος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 35°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου

Η θερμοκρασία στα νησιά μας θα κυμανθεί από 26°C έως 32°C.


Κρήτη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28°C έως 35°C.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ προς τις βραδινές ώρες.

Το Σάββατο θα κορυφωθεί η πτώση της θερμοκρασίας και θα γίνει αισθητή στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος από τις απογευματινές ώρες και μετέπειτα. 

Οσο αναφορά την αυριανή επιδείνωση του καιρού θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα, η ραγδαιοτητα των φαινομένων είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία όπου και θα δώσουν έμφαση τα φαινόμενα. 

Συνεχίζει να υπάρχει το ενδεχόμενο επίσκεψης βαρομετρικου χαμηλού στην χώρα μας μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιούλη, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πρόσκαιρη διότι από τις 7 του μηνός και μετέπειτα οι θερμές μάζες και ο καύσωνας θα επιστρέψουν με ανανεωμένες Δυνάμεις, αν καταφέρει το χαμηλό να βρει ανοιχτές τις πύλες μάς θα έρθει αντιμέτωπο με υψηλές θερμοκρασίες κάτι που θα φέρει αναταράξεις και ισχυρότερο χαρακτήρα φαινομένων.

Θα σας ενημερώσω για τις κινήσεις που είναι αποφασισμένος ο καιρός να κάνει τις επόμενες ημέρες στις προγνώσεις, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *