Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην δυτική πλευρά της Ελλάδας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 12/9/2021.

 Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την δυτική Μεσόγειο έχει κινηθεί προς την χώρα μας και βρίσκεται ανοικτά των Επτανήσων, αύριο την Κυριακή αναμένεται να δώσει πολύ ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις στην δυτική πλευρά της Ελλάδας. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως προτού προσεγγίσει την χώρα μας θα αποτελέσει κυκλογενεση με αποτέλεσμα η περιστρεφόμενη κίνηση γύρο από τον εαυτό του σε θερμές θάλασσες να του δώσουν μεγάλη δυναμική.

Πιο αναλυτικά: Μουντός καιρός θα επικρατεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος από την Πελοπόννησο και βορειότερα με ανοίγματα Ηλιοφάνειας στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σημαντική επιδείνωση περιμένουμε να σημειωθεί στην δυτική πλευρά της Ελλάδας από νωρίς το πρωί και πιο στα (νησιά του Ιονίου, Ήπειρος δυτική Στερεά,) ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στις προαναφερθείσες περιοχές διότι το κέντρο του χαμηλό θα βρίσκεται πλέον ΒΔ της Κεφαλονιάς. Από το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και θα επεκταθούν μέχρι στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας και της ΒΔ Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: 


Μακεδονία - Θράκη

19-27°C.


Θεσσαλία

Στο εσωτερικό 20-28°C και στα παράλια 19-25°C.


Ήπειρος

16-21°C.


Στερεά Ελλάδα

18-26.


Εύβοια

19-25°C.


Αττική

21-27°C.


Πελοπόννησος

15-25°C.


Νησιά Αιγαίου & Νησιά Ιονίου

20-25.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ, με την φορά του χαμηλού θα έχουμε διαφορετικές διευθύνσεις ανέμων. Δηλαδή στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ενώ στο βόρειο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί. Στο Αιγαίο στην αρχή της ημέρας θα πνέει βόρειος άνεμος στα 2-3 μποφόρ με ενίσχυση προς το τέλος στα 4-5.

Ιδιαίτερη προσοχή σε ( Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Κέρκυρα Παξοί και Ήπειρο. Δεν αποκλείεται φίλες και φίλοι από την ραγδαιοτητα που θα βγάλουν τα φαινόμενα να καταφέρουν να φέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα πλημμυρικά φαινόμενα που σταδιακά θα είναι εκτεταμένα και σοβαρά. Πολλές ενδείξεις φέρνουν πάνω από 50mm νερού είναι ένα αρκετά σημαντικό και ικανοποιητικό επίπεδο υετού για να προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Αυτή την στιγμή δύο μέτωπα καταιγίδων κινούνται απειλητικά προς την Πελοπόννησο και την δυτική πλευρά της Ελλάδας, προς τα ξημερώματα ευελπιστώ πως θα έχουν φθάσει στο προορισμό τους.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *