Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Πυκνές Χιονοπτώσεις έως πολύ χαμηλά υψόμετρα απόψε το βράδυ στην Μαγνησία!!

 Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από απόψε το βράδυ μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα ορεινά και ημιορεινά μας με έμφαση των φαινομένων στο Πήλιο, μέσα στη νύχτα τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα έως και τα 200-300μ ενώ μόλις αρχίσει να κυριαρχεί το ΒΔ ρεύμα θα δούμε και μέσα στον Βόλο πρόσκαιρη ασθενής χιονόπτωση προς τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου δεν αναμένεται χιονόστρωση ίσως καταφέρει να αχνισει λίγο τις σκεπές αλλά τίποτα παραπάνω λόγο μη ικανοποιητικής  παγοποίησης δεν περιμένω Χιονόστρωση στο οδόστρωμα κάτω από τα 250-300μ. Βροχές αρχικά θα σημειωθούν στις Σποράδες και προς αργά το βράδυ θα χιονίσει από τα 300μ και πάνω όμως τα φαινόμενα θα είναι άνευ σημασίας με τους ανέμους να πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις στα 5-6 μποφόρ.

Να αναφέρω πως η δυτική Μαγνησία θα δει πολύ τοπικά φαινόμενα καθώς το βράδυ αργά οι άνεμοι θα γυρίσουν ΒΔ και οι μόνες πεδινές περιοχές που θα βλέπουν φαινόμενα είναι ο Βόλος και τα γειτονικά του μέρη όπως τα πεδινά του Πηλίου και ο μόνος λόγος που είναι αυξημένες οι πιθανότητες να το γυρίσει σε χιόνι έστω και για λίγο είναι αυτός, όταν εισέρχεται ΒΔ ρεύμα από τον κάμπο της Θεσσαλίας προς τα παραθαλάσσια καταφέρνει να κατεβάζει το ψύχος στην επιφάνεια της θάλασσας πολύ γρήγορα και τη νύχτα τα επίπεδα θερμοκρασίας για να επιζήσουν οι νιφάδες θα είναι ιδανικά.

Αξιόλογες Χιονοπτώσεις  για ακόμη μια φορά περιμένουμε για το Πήλιο όσοι κινηθούν από Πορταριά και πάνω το βράδυ να προσέχουν λίγο γιατί εκτός από τα φαινόμενα θα πνέουν και ισχυροί Β ΒΑ άνεμοι οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν γρήγορα στο να υπάρξει Χιονόστρωση.

Για να μήν δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση, στα πεδινά το βράδυ αρχικά περιμένουμε βροχές με χιονόνερο αργά τη νύχτα και σταδιακά μέσα στην νύχτα με ξημερώματα περιμένω να το γυρίσει σε χιόνι.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *