Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Κυρίαρχος ο ήλιος με λίγες μπόρες να τον παρενοχλούν. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 24/6/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, καταιγίδες και μπόρες απασχόλησαν τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και λίγες μπόρες πέρασαν από την ΒΔ Θεσσαλία όπως είχαμε αναφέρει στην πρόγνωση, μια καλή μερίδα καταιγιδων δέχθηκε και η Θράκη.

Πάμε να δούμε την Πέμπτη πως θα κυλήσει και αν θα παρατηρηθούν εκ νέου τοπικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα ξεκινήσει με καλές συνθήκες ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος με αραιές νεφώσεις. Κατά την διάρκεια των θερμών ωρών σαχαριανη σκόνη θα αρχίζει να καλύπτει την χώρα μας από τον βορρά προς το νότο με υψηλές συγκεντρώσεις στην δυτική και νότια Ελλάδα. Προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα παραμείνει το ίδιο μοτίβο στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος, όμως ένα νέο πέρασμα τοπικών καταιγίδων τείνει να επισκεφθεί την Θράκη,  επίσης μπόρες αναμένονται από το ύψος της Κοζάνης και βορειότερα και στην ΒΔ Θεσσαλία κυρίως την ορεινή και ημιορεινή. Στην υπόλοιπη χώρα ο ήλιος και η σκόνη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:


Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 39 και 40°C στην κεντρική Μακεδονία ενώ στην δυτική και ανατολή οι τιμές θα κυμαίνονται στους 34-35°C. Στην Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 32°C.


Θεσσαλία

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα κυμανθεί από 29°C έως 40 - 42°C. Στα παράλια 28°C έως 37°C.


Ήπειρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26°C έως 36°C.


Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30°C έως 38°C.


Νησιά του Ιονίου

Η θερμοκρασία στα νησιά του Ιονίου θα κυμανθεί από 25°C έως 32°C στο βόρειο Ιόνιο και στο νότιο από 30°C έως 37°C.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν Β βΔ καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας με ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ.

Από ότι φαίνεται φίλες και φίλοι οι καταιγίδες είναι αποφασισμένες να ξανά γυρίσουν στην περιοχή μας στις 26 όμως θα είναι επιλεκτικές και θα δώσουν σημασία στην Μακεδονία και την Θράκη με έμφαση των φαινομένων στην κεντρική Μακεδονία, τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και πολύ πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *