Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Τρίτη 12/1/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, ανοιξιάτικες συνθήκες επικράτησαν χθες στην χώρα μας από την κεντρική Ελλάδα και μέχρι το νότο ο υδράργυρος εκτινάχθηκε στα ύψη με συνοδεία αφρικάνικης σκόνης, σίγουρα δεν ήταν ο Γενάρης μήνας αλλά ο Απρίλιος. Τις επόμενες ημέρες όμως ο χειμώνας θα βρει τον δρόμο για χώρα μας και μάλιστα δεν αστειεύεται αυτή την φορά θα δηλώσει ζωντανός και στην περιοχή μας. Περί αυτού του θέματος θα μιλήσουμε παρακάτω διότι έχει πολύ ψωμί η υπόθεση και δείχνει αρκετό ενδιαφέρον, πάμε τώρα να αναλύσουμε τον καιρό της αυριανής ημέρας όπου χρίζει ιδιαίτερη προσοχή καθώς όπως σας έχω ενημερώσει αναμένεται να μας επηρεάσει ένα ισχυρό Βαρομετρικό χαμηλό με έμφαση κυρίως στην Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και θα ξεκινήσει να επηρεάζει από σήμερα από τα δυτικά και βορειοδυτικά.

Όσο αναφορά την Μαγνησία θα δεχθεί αξιόλογα φαινόμενα ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα. Όταν φίλες και φίλοι υπάρξει έντονη θερμή εισβολή τέτοια εποχή πράμα πολύ ασυνήθιστο, τότε η μετέπειτα Μετεωρολογική μας πορεία θα είναι αρκετά έντονη και επικίνδυνη καθώς για να επανέλθει στα φυσιολογικά της η φύση βγάζει νύχια με ακραιότητες.

Πιο αναλυτικά: από απόψε το βράδυ θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχοπτωσεις και καταιγίδες με εντάσεις προς τις νυχτερινές ώρες. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης σταδιακά και δεν αποκλείεται να είναι και κατά τόπους ισχυρά με υψηλή ραγδαιότητα. Αργά το μεσημέρι θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση με εξασθένηση των φαινομένων όμως προς τις απογευματινές ώρες θα επιμείνουν να περιορίζονται κάποιες βροχοπτωσεις η και τοπικές καταιγίδες.  

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 6°C έως 12°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς στα 2-4 μποφόρ.

Οι καμήλες της Αφρικής αρχίζουν να χάνουν τις δυνάμεις τους σιγά σιγά, έντονο ψύχος σημαντική προέλευσης αναμένεται να κατηφορίσει από την Βορειοανατολική Ευρώπη μέχρι την περιοχή μας προς τα τέλη της εβδομάδας δίνοντας σημαντική αισθητή πτώση. Πολλές ενδείξεις μέρες τώρα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον καθώς πολλά σενάρια δίνουν πεδινό χιόνι στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Όπως έχω ξαναπεί φίλες και φίλοι όταν έχουμε ψυχρή εισβολή στα νερά της Μεσογείου οι πιθανότητες να έχουμε δημιουργία βαρομετρικων χαμηλών είναι αυξημένες και μάλιστα συνήθως έχουμε κυκλογένεση με αρκετή βάθυνση στο κέντρο του χαμηλού. Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία το μοντέλο υποστηρίζει αυτή την τάση δημιουργίας χαμηλού και μάλιστα μέρες τώρα το υποστηρίζει,  αλλά, ναι υπάρχει και ένα αλλά διότι κάποια μοντέλα δεν έχουν δώσει τα χέρια μέχρι στιγμής και υπάρχουν διαφωνίες, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να δώσει πρόγνωση και πάνω από όλα έγκυρη καθώς μπορεί να είμαστε μεν κοντά αλλά σε τέτοιες καταστάσεις υπάρχουν δυσκολίες στο προγνωστικο επίπεδο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ενημερώσουμε αν δεν φθάσουμε στις 48-66 ώρες. Δεν είναι απίθανο όμως να συμβεί και σίγουρα φυσιολογικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την εποχή που διανύουμε, μείνετε συντονισμένοι κρατήστε τα λόγια μου έχουμε φθάσει πολύ κοντά και το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Πολλά τα ερωτήματα σας σχετικά με το αν θα έχουμε τον λευκό επισκέπτη και στην Μαγνησία, οι πιθανότητες να ντυθούν στα λευκά τα πεδινά μας είναι στο 50% μέχρι στιγμής.

Υ.Γ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν τάζω χιόνια και δεν σας προετοιμάζω μοιράζομαι μαζί σας τι δίνουν τα φρέσκα προγνωστικά μας στοιχεία.

Καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *