Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να μας επηρεάσει από την Ιταλία. Πρόγνωση καιρού 3-4/11/2019.


Χαίρεται φίλες και φίλοι και καλό μήνα. Η κακοκαιρία που μας επηρέασε άφησε πίσω στο διάβα της πολύ νερό κυρίως στην Στερεά Ελλάδα ( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Επίσης στην ανατολική Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στην ορεινή - ημιορεινή Μαγνησία σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο πάνω από 1200mm νερού συνολικά σε όλο το Πήλιο, ρεκόρ χτύπησαν τα βροχόμετρα των μετεωρολογικών σταθμών, αυτό το χαμηλό κατάφερε να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις σε μεγάλο κομμάτι του Πηλίου. Χαλαζοπτώσεις επίσης σημειώθηκαν σε αρκετες περιοχές της κρήτης.  Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι η ψυχρή μάζα που επικρατούσε στην Μεσόγειο με αποτέλεσμα να δημιουργεί συστήματα σταδιακά και να κατευθύνονται στην χώρα μας ( αυτό ακριβώς που σας είχα αναφέρει ότι θα κάνει.) Τώρα σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με αρκετές νεφώσεις και εμφανίσεις ηλιοφάνειας. Δεν φαίνεται να κρατάει όμως για πολύ αυτή η βελτίωση διότι από αύριο αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού στην δυτική Ελλάδα με έντονες βροχοπτώσεις και Καταιγίδες από την δυτική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα από την κεντρική - νότια Ιταλία. Την Δευτέρα θα περπατήσει και στην υπόλοιπη χώρα μας και θα δώσει εκ νέου βροχοπτώσεις σε μεγάλο κομμάτι με σταδιακά έντονο χαρακτήρα. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από έντονα - ισχυρά φαινόμενα είναι οι εξής: δυτική Ελλάδα, νησιά του Ιονίου, δυτική Θεσσαλία, δυτική Πελοπόννησος. Το μάτι της κακοκαιρίας θα φλερτάρει κυρίως τη δυτική Ελλάδα δείξτε προσοχή .

 Δεν θα κρατήσει για πολύ όμως φαίνεται να εξασθενεί περπατώντας ανατολικά αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ισχυροί νοτιάδες θα πνέουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο στα 6-7 μποφόρ. Επίσης Οι ψυχρές μάζες που έχουν το πάνω χέρι σιγά σιγά θα αλλάξουν πορεία καθώς ένα πλοκάμι Θερμής αέριας μάζας από την Αφρική θα καταφέρει να ανέβει βόρεια προς την χώρα μας από την τρίτη και μετέπειτα και θα καταφέρει να ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά στους 24-25 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Όσο αναφορά τώρα για την Μαγνησία, φαίνεται να μας επηρεάζει ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας σύντομης διάρκειας προς τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας με το νόμο μας να δέχεται πιο έντονα φαινόμενα. Πολύ προσοχή στο νομό μας φίλες και φίλοι καθώς νέες βροχοπτώσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με το κορεσμένο έδαφος πολλών περιοχών του Πηλίου με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά φαινόμενα να καταφέρνουν να δημιουργηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν και αύριο πιο αναλυτικές.

Αυτά από εμένα δείξτε προσοχή κυρίως στην δυτική Ελλάδα εκ νέου κακοκαιρία ετοιμάζεται να κατευθυνθεί Ανατολικά από την Ιταλία και μέχρι Δευτέρα μεσημέρι θα δώσει αρκετό νερό. Μετά τον αντικυκλώνα ακολουθούν ατμοσφαιρικές διαταραχές οι οποίες περιέχουν αρκετά έντονα φαινόμενα, γι' αυτό μην τον αναζητάτε ειδικά στην εποχή που διανύουμε είναι ο χειρότερος εχθρός για το κλίμα.

Αύριο θα ανέβει πρόγνωση για την Μαγνησία καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *