Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ισχυρή κακοκαιρία από απόψε τη νύχτα σε Μαγνησία και Σποράδες. 6/11/2022

 Ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να απασχολήσει την Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Δευτέρα το πρωί. Βαρομετρικό χαμηλό έχει σταθεί στο Ιόνιο ερχόμενο από τον κόλπο της Γένοβας, εισέβαλε με την μορφή της ψυχρής λίμνης και το επόμενο 48 Ώρο θα καταφέρει να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες σοβαρής αστάθειας φέρνοντας στο κατώφλι μας ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην δυτική πλευρά της Ελλάδας ενώ φίλες και φίλοι οι κορυφές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 2300μ υψόμετρο θα ντυθούν στα λευκά.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα έχουμε την Κυριακή στην Μαγνησία και στις Σποράδες με τα φαινόμενα να επιζούν μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Θα πέσει πολύ νερό στην περιοχή μας με το Πήλιο και την ΝΔ Μαγνησία να βρίσκονται στο επίκεντρο του συστήματος.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική μας εξέλιξη.

Ενώ η ημέρα του Σαββάτου έχει ξεκινήσει με αίθριο καιρό, προς το βράδυ θα έχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα του καιρού με αυξημένες νεφώσεις να μας πλησιάζουν από τα δυτικά τα οποία θα υποδηλώνουν καταιγίδες, πολύ σύντομα λοιπόν τις βραδινές ώρες θα έχουμε αστάθεια η οποία κατά την διάρκεια της νύχτας θα γίνεται όλο ένα και περισσότερο έντονη.

Την Κυριακή τώρα το σύστημα θα αρχίζει να μας προσεγγίζει με τα πιο αξιόλογα βροχοφόρα νέφη του να καλύπτουν την Μαγνησία και τις Σποράδες για πολλές ώρες. Ισχυρές κατα τόπους βροχοπτώσεις και καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα θα σημειώνονται μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας κυρίως το βράδυ της Κυριακής με ξημερώματα Δευτέρας θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ιδαίτερη στο Πήλιο. 

Δεν αποκλείεται να φθάσει αλλά και να ξεπεράσει τα 150mm νερού ανά τετραγωνικό μέτρο στον βόρειο κορμό του Πηλίου και τα 60-70mm στην ΝΔ Μαγνησία, σε αυτά τα μέρη θα έχουμε έμφαση των φαινομένων. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην υπόλοιπη Μαγνησία δεν θα χρειαστεί προσοχή, δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν το ερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, το διάστημα της μεγάλης ανομβρίας επικρατούσε θερμή ατμόσφαιρα, η ψυχρή λίμνη που θα μας επισκεφθεί, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα πυροδοτήσει περαιτέρω την κατάσταση με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρά φαινόμενα.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε την Κυριακή η οποία θα κορυφώνεται όλο ένα και περισσότερο με την βοήθεια των παρατεταμένων φαινομένων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13°C έως 22°C στα πεδινά της Μαγνησίας και στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς το μεσημέρι της Κυριακής. Οι άνεμοι στην Μαγνησία θα πνέουν ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί στην αρχή της ημέρας στα 4-5 μποφόρ και προς το τέλος θα στραφούν σε βοριάδες και θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στις Σποράδες οι άνεμοι θα είναι ισχυροί από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, εξασθένηση και στροφή σε βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις προς το τέλος της ημέρας.

Αυτή ήταν η ενημέρωση βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, προετοιμαστείτε καταλλήλως φίλες και φίλοι θα πέσει πολύ νερό και δεν θα αντέξει το έδαφος αυτή την νεροποντή μεγάλης διάρκειας με αποτέλεσμα η πιθανότητα πλημμυρών να είναι αυξημένη. Ελπίζω οι δήμοι να έχουν λάβει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα.

Καλή σας ημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *