Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού το ΣΚ με τον χειμώνα και την άνοιξη να συγκρούονται. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 18-24/3/2021

 Απο 10 του μηνός το λέμε και το ξανά λέμε πώς η χώρα μας ετοιμάζεται να διανύσει μια άκρος ενδιαφέρον καιρική περίοδο με παρελάσεις βαρομετρικών χαμηλών που εκτός απο τις βροχές και τις καταιγίδες θα δώσουν και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντροβόρειας Ελλάδας.


Απο αύριο το απόγευμα θα έχουμε τις πρώτες παρουσίες συστημάτων με ένα εξπρές αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα επιλέξει να επηρεάσει αρχικά απο την Πελοπόννησο και προς την νύχτα θα κινηθεί βορειανατολικότερα, κατα διαστήματα θα είναι έντονα τα φαινόμενα κυρίως στα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδευτούν απο έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας απο 1200μ και πάνω ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην Δυτική Μακεδονία. Προς τα ξημερώματα της Παρασκευής θα αρχίσουν να κοπάζουν τα φαινόμενα και σταδιακά προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με δύο βαρομετρικά χαμηλά να έρχονται αγκαζέ προς την χώρα μας απο την δυτική Ευρώπη επηρεάζοντας μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας απο τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ενώ στην δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα με ενδεικτικό υψόμετρο 200-300μ δεν αποκλείεται και χαμηλότερα. Ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ θα πνέουν στο ιόνιο με δυτικούς στο αιγαίο.

Όσο αναφορά για την Μαγνησία, η περιοχή μας θα δεχθεί αξιόλογες βροχοπτώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά μας, θα βγεί πρόγνωση την Παρασκευή αναλυτική.

Ένα Ποτ πουρί μεταξύ των δύω εποχών Άνοιξης και χειμώνα θα γευτεί η Χώρα μας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που θα αντικρίσουμε τις επόμενες ημέρες φίλες και φίλοι θα είναι η διαμάχη μεταξύ των δύο εποχών Άνοιξης και Χειμώνα χωρίζοντας την χώρα μας στα δύο, υποτροπικός θερμός τομέας θα αγκαλιάσει την νότια Ελλάδα με την Κρήτη να απολαμβάνει τις καμήλες της Αφρικής, ο υδράργυρο θα εκτιναχθεί στα ύψη με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 20 βαθμούς κελσίου ενώ απο την κεντρική Ελλάδα και βορειότερα θα κυριαρχήσουν χειμωνιάτικες συνθήκες με πτώση της θερμοκρασίας, αξιόλογες βροχοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σας είχα πεί πως ο χειμώνας έχει πολλούς άσους στο μανίκι του ακόμη και δεν φαίνεται να παρατάει εύκολα τα όπλα, Εύστοχα είχε υποθεί καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν οι ενδείξεις για πιο έντονη κατάβαση ψύχους το διάστημα 23-24 του μηνός και απο ότι φαίνεται θα συνδυαστεί με υγρασία αυτο το ψύχος που θα καταφέρει να δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην κεντρική Ελλάδα με αυξημένες πιθανότητες να φθάσουν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας έστω και πρόσκαιρα.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *