Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας και όλης της επικράτειας. 26-27-28/9/2020. Συστήματα θα παρελάσουν τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας.

 Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζει να κάνει το ταξίδι του από τις ακτές της Ιταλίας όπου αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας από απόψε τη νύχτα έως και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Μια ψυχρή μπάλα θα κατηφορίσει από την βόρεια Ευρώπη προς το νότο και θα απλωθεί μέχρι και την κεντρική Ευρώπη. Καθώς θα πατήσει στα νερά του βόρειου Ατλαντικού θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει να κάνει πολλές "στάσεις" μέχρι να φθάσει στην χώρα μας και φαίνεται αρκετά φορτωμένο.

Από απόψε τη νύχτα λοιπόν θα ξεκινήσουν να περιορίζονται τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα  με βροχοπτώσεις και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και μετέπειτα θα περπατήσει ανατολικά το σύστημα και θα επηρεάσει με βροχοπτώσεις και καταιγίδες την Πελοπόννησο, Θεσσαλία κυρίως την δυτική, Κυκλάδες, Εύβοια, Σποράδες, Μακεδονία κυρίως η βορειοανατολική, Δωδεκάνησα, στερεά κυρίως η βόρεια και δεν αποκλείεται να δούμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Αττική. Από απόψε τη νύχτα θα επηρεάζεται  σημαντικά η δυτική Ελλάδα όπως προείπα. Πτώση της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει όπου θα γίνει αρκετά αισθητή κυρίως στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Αυξημένη πιθανότητα παρουσιάζει στο να δεχθούν και Χαλαζοπτώσεις οι δυτικές ακτές της χώρας μας και τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου δίνουν υποψηφιότητα. Επίσης τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά για την περιοχή μας την Μαγνησία πως θα κυλήσει ο καιρός αύριο.

Πιο αναλυτικά: συννεφιά θα επικρατεί από τις πρωινές ώρες με πιθανότητες να έχουμε ασθενείς βροχοπτώσεις. Από το μεσημέρι όμως αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι έντονα, αυτό αφορά κυρίως τις περιοχές της νοτιοδυτικής Μαγνησίας καθώς από το πέρας του ιανού προβλήθηκαν σοβαρές ζημιές και πλημμύρες με αποτέλεσμα το ερχόμενο κύμα να βρει ήδη κορεσμένο έδαφος, Αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένες πιθανότητες τοπικών πλημμυρών, θέλει προσοχή στο οδικό δίκτυο. Προς τις βραδινές ώρες θα υπάρξει βελτίωση με εξασθένηση των φαινομένων και της συννεφιάς.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:  Η Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 14°C έως 25°C. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με ενίσχυση στα 5 μποφόρ από τις μεσημβρινές ώρες.

Δέουσα προσοχή θα χρειαστεί στην δυτική Ελλάδα όπου είναι πρωταγωνίστρια από τις ατμοσφαιρικές διαταραχές που μας απασχόλησαν την περασμένη Τετάρτη με έμφαση έντονων καιρικών φαινομένων. Νέο κύμα την περιμένει και φαίνεται να δέχεται σταδιακά πολύ ισχυρά φαινόμενα με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

 Ένα ενδιαφέρον θέμα και αξίζει να τεθεί είναι ότι εκτός από τις βροχοπτώσεις θα έχουμε και τις  πρώτες ΝΙΦΆΔΕΣ στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στις κορφές της Πίνδου πάνω από τα 2000μ. Σας το είχα αναφέρει και στις 11 Σεπτεμβρίου πως στα τέλη του μηνός θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ίσως δούμε και τις πρώτες νιφάδες για φέτος.

Τελικά ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας με λίγες βροχές στα δυτικά. Δεν φαίνεται όμως να έχει διάθεση να μας αφήσει να στεγνώσουμε ο καιρός, διότι νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας μας έχει βάλει στο μάτι από την Δευτέρα από τις χώρες των Βαλκανίων. Αυτο φίλες και φίλοι συμβαίνει καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κάνουν "περίπατο" στις θάλασσες του βόρειου Ατλαντικού με αποτέλεσμα να έχουμε παρελάσεις βαρομετρικών χαμηλών τις επόμενες ημέρες. 

Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω εγκαίρως καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Ραντεβού την Κυριακή.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *