Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αύριο στην Μαγνησία. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας - Σποράδων 30/11/2022.

 Μεγάλος όγκος νερού αναμένεται να πέσει απο απόψε τη νύχτα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Μαγνησία. Βαρομετρικό χαμηλό θα βρεθεί απόψε ΝΔ της Πελοποννήσου και θα δώσει ισχυρές βροχές δυνητικά επικίνδυνες σε ραγδαιοτητα και διάρκεια σε μεγάλο τμήμα της Μαγνησίας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική εξέλιξη για τις επόμενες ώρες.

Πιο αναλυτικά: από απόψε το βράδυ θα έχουμε εκ νέου αστάθεια στην περιοχή μας με κατά τόπους έντονες βροχές οι οποίες κατά την διάρκεια της νύχτας θα γίνονται πιο ισχυρές επηρεάζοντας σιγά σιγά και τις Σποράδες. Τώρα καθόλη την διάρκεια της Τετάρτης θα επικρατεί έντονη αστάθεια, όμως το διάστημα μεσημβρινών και  βραδινών ωρών μια κίνηση του χαμηλού πιο βόρεια μεταξύ της μπότας της Ιταλίας και των νησιών του Ιονίου θα βοηθήσει ώστε να στείλει επικίνδυνα βροχοφόρα νέφη τα οποία θα καθήσουν στην περιοχή μας για αρκετές ώρες κυρίως στο Πήλιο, κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητες σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων. Τα φαινόμενα σταδιακά προς τη νύχτα και το πρώτο ξημέρωμα της Πέμπτης θα εξασθενήσουν. Πυκνές Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στους ορεινούς όγκους των 1500μ υψόμετρο απόψε ίσως και χαμηλότερα πρόσκαιρα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 7°C έως 12°C στα πεδινά της Μαγνησίας ενώ στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 15°C το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΔ στα πεδινά και Β ΒΑ στο νομό μας και στο Αιγαίο με μικρή ένταση στα 2-3 μποφόρ στην αρχή της ημέρας. Προς το βράδυ θα έχουμε ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ με ανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο.

Αυτή ήταν η ενημέρωση δώστε προσοχή φίλες και φίλοι στο προαναφερθέν διάστημα που θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα. Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για το Πήλιο φθάνουν και τα 200 με 250mm μέχρι το πρωί της Πέμπτης ενώ στα υπόλοιπα τμήματα 60-70mm συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου,καλό μεσημέρι σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *