Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Χιονοπτώσεις και στα πεδινά μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 16/1/2021.

 Ισχυρό Βαρομετρικό χαμηλό με κυκλογένεση θα βρεθεί απόψε τη νύχτα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και θα αγκαλιάσει την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα δίνοντας σε μεγάλο τμήμα περιοχών το Σάββατο ισχυρά φαινόμενα και το κύριο χαρακτηριστικό οι πυκνές χιονοπτώσεις έως και πεδινές περιοχές. 

Οι ενδείξεις μου για την πιθανή αύξηση του υετού επαληθεύτηκε, σας είχα αναφέρει φίλες και φίλοι πως το σώμα του χαμηλού όσο κινούνταν στα θερμά νερά της Μεσογείου θα είχε την δυνατότητα να τροφοδοτηθεί με μεγάλα ποσά υγρασίας με αποτέλεσμα τις ώρες που το ψύχος θα είναι έντονο και ιδανικό να συνδυαστεί με την υψηλή υγρασία και να δώσει πυκνές χιονοπτώσεις και στα πεδινά μας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά για την Μαγνησία όπου πραγματικά έκανε την ανατροπή στο 90' με τον λευκό επισκέπτη να καταφέρνει να φθάνει μέχρι και τις πεδινές μας περιοχές και μάλιστα με χιονοστρώσεις όχι σημαντικές μεν αλλά σε απολαυστικό επίπεδο δε.

Πιο αναλυτικά: από απόψε αργά το βράδυ θα αρχίσουν να σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά μας τμήματα και βροχοπτωσεις στα πεδινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα χιόνια θα περιορίζονται και κάτω από τα 200μ υψόμετρο ενώ χιονόνερο θα σημειώνεται στα πεδινά παραθαλάσσια. Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα το γυρίσει σε χιόνι σε όλα τα πεδινά και μάλιστα θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν μέχρι και τις βραδινές ώρες όμως κάπου εκεί σιγά σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν. 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από 2°C έως 4°C. Οι άνεμοι θα βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς με ενίσχυση από το μεσημέρι στα 3-4 μποφόρ.

Σημαντικά ύψη Χιονόστρωσης αναμένουμε για τον νόμο μας κυρίως από τα 200μ και πάνω με 20-30εκ ενδεικτικά, στα πεδινά μας από 2-4 εκ.

Την Κυριακή θα επικρατεί ήλιος με δόντια με ολικό παγετό στους -5 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στα πεδινά και -7 -10 στα ορεινά και ημιορεινά μας.

Νέο σύστημα αναμένεται να απασχολήσει την χώρα μας την Δευτέρα και υπάρχουν ελπίδες για νέες χιονοπτώσεις έως τις βάρκες. Θα το δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα βγεί ενημέρωση, αυτά ήταν τα νέα για το Σαββατοκύριακο καλή απόλαυση... Καλό χιονοπολεμο και καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *