Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Madicane ετοιμάζεται να δημιουργηθεί και μας βάζει σε υποψηφιότητα. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 14/9/2020.

 Αυτές τις μέρες αναφέρω μέσα στις προγνώσεις μου για ένα σημαντικό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται στις 17 του μηνός στην χώρα μας. Επίσης αυτό διέρχεται από την πιθανή εμφάνιση κυκλώνα στην Μεσόγειο, και πιο συγκεκριμένα ανοιχτά της σύρτης. Χθες σας τόνισα πως η σημερινή μέρα θα καθορίσει προγνωστικά αν τελικά πάρει την μορφή medicane το βαρομετρικό χαμηλό που θα περιπλανιέται στην θάλασσα. Με βάση λοιπόν τα σημερινά στοιχεία οι πιθανότητες πλέον είναι αυξημένες και πολλά προγνωστικά μοντέλα μαρτυρούν την εμφάνιση του. Θέλω να πω πως τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται σε αυτές τις εποχές καθώς οι θάλασσες είναι ακόμα σε θερμά επίπεδα και συμβάλλουν στην δημιουργία ενός κυκλώνα. Συνήθως φίλες και φίλοι όταν πατήσει στην ξηρά εξασθενεί και επανέρχεται σε ένα φυσιολογικό χαμηλό. Τα μοντέλα δίνουν ισχυρά φαινόμενα από την Πελοπόννησο και βορειότερα και μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων έως και τις 20 του μηνός. Οι περιοχές που προαναφέρθηκαν στην χθεσινή πρόγνωση μου συνεχίζουν να είναι οι 
"πρωταγωνιστές" της κακοκαιρίας.

Εκτός αυτού και ας μην δημιουργηθεί φίλες και φίλοι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η χώρα μας θα μπει σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις από την Πέμπτη και μετέπειτα. Εξάλλου σας είχα ενημερώσει πως μετά τις 10 του μηνός θα δεχόμαστε πινελιές φθινοπώρου.

Θα δώσω λίγο χρόνο στο χαμηλό που αναμένουμε δεν θα βιαστώ διότι είναι λίγο αναποφάσιστο και δεν έχει ξεκαθαρίσει την κίνηση του. Κρατήστε πάντως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο  να εξελιχθεί σε μεσογειακό κυκλώνα και θα επανέλθω αύριο με πιο σίγουρα στοιχεία. 

Το βράδυ θα ανέβει η πρόγνωση της αυριανής ημέρας για την Μαγνησία.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *