Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

"Θερμή γλώσσα" και αφρικάνικη σκόνη θα αγκαλιάσουν την χώρα μας. Πρόγνωση καιρού 16/8/22

 Η κακοκαιρία αποτελεί παρελθόν, σήμερα είχαμε βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια. Από αύριο φίλες και φίλοι όπως έχετε ενημερωθεί θα μας "αγκαλιάσουν" θερμότερες αέριες μάζες από την δυτική Μεσόγειο με την βοήθεια ενός χαμηλού στην ΒΔ Ευρώπη που θα βρίσκετε στην ανώτερη ατμόσφαιρα στα 500hpa  σπρώχνοντας την θερμή γλώσσα προς την περιοχή μας. Μαζί με την ζέστη που θα φέρουν θα παρασύρουν και αφρικάνικη σκόνη, η οποία θα περιέχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας όπως και στην Μαγνησία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στο τους 37-38 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στην Μαγνησία θα φθάσει η μέγιστη θερμοκρασία των μεσημβρινών ωρών τους 34 βαθμούς κελσίου. Σταδιακά ο υδράργυρος θα ανεβαίνει και στους 36 στα μέσα της εβδομάδας.

 Τώρα Νέες ενδείξεις για πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια φαίνεται απο 21 του μηνός και μετέπειτα, θα δούμε στην μετεοεξέλιξη μας τι είδους παρέμβαση θα έχουμε στις αέριες μάζες που θα καταφέρει να φέρει εκ νέου αστάθεια εκτοπίζοντας τις θερμότερες αέριες μάζες ανατολικότερα. 

καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Η ψυχρή λίμνη απάντησε σε όσους με αμφισβήτησαν.

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες και καλή Παναγιά.

62mm νερού σημειώθηκαν από το δυνατό και βίαιο μπάσιμο της καταιγίδας στον Βόλο με μεγάλη ραγδαιοτητα που έφθασε τα 252mm/h!!

 Όπως είδαμε όλοι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν. Αυξημένες νεφώσεις είχαμε περιμετρικά μας τις μεσημβρινές ώρες με τον ήλιο να είναι κυρίαρχος και πολλοί βιάστηκαν να με στήσουν στον τοίχο, τα νέφη που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν τα γνωστά ονόματι σωρειτομελανιες που δεν ήταν καθόλου αθώα ίσα ίσα μου έδειξαν τι επρόκειτο να συμβεί τις επόμενες ώρες όπως και δυστυχώς έγινε. Ισχυρότατο μπάσιμο καταιγίδας με την μορφή shelf cloud έφερε πλημμύρες και καταστροφές στην πόλη μας. Το σύστημα ήρθε από τα Βόρεια με έκταση του σώματος του έως τις Σποράδες, αυτή η κίνηση άφησε απέξω την δυτική Μαγνησία και ήταν μόνο θεατές.

Η ιδιότητα της ψυχρής λίμνης και η δυνατότητα είναι να δημιουργεί καταιγιδοφορα νέφη τα οποία χρονικά ισχυροποιούνται και κουβαλάνε μεγάλα ποσά υγρασίας όπου τα εναποθέτουν σε σύντομο χρονικό διάστημα με μεγάλες ραγδαιοτητες. Όταν βρίσκονται σε θαλάσσιο μέρος παράγουν και πολλά ηλεκτρικά φορτία καθώς η έλξη ψυχρής λίμνης με την θάλασσα είναι ένα κοκτέιλ επικίνδυνο.Καταιγίδα δημιουργήθηκε λίγο πιο βόρεια από την λίμνη Κάρλα και κατάφερε να επηρεάσει την περιοχή μας.

Έχω αποδείξει τι δουλειά προσφέρω και χαίρομαι που πολλοί το αναγνωρίζουν, όσο για τους υπόλοιπους που δεν έχουν υπομονή και πέφτουν στην παγίδα του αιθρίου καιρού και μου επιτίθενται έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χάρις αυτούς φαίνεται η σοβαρή δουλειά που κάνω και η εμπιστοσύνη που μου έχω.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Η φωτογραφία είναι του Παντελής Κεφαλόπουλος



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *