Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρές βροχοπτώσεις πολύωρης διάρκειας με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά μας. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 11/01/2022.

 Βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή μας απόψε το βράδυ και θα σταθεί στο νότιο Ιόνιο. Την νύχτα θα αποτελέσει κυκλογενεση και βαθυνση στο κέντρο του δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων μεγάλης διάρκειας καθώς εκτός από το υετοφορο σώμα του θα δέχεται σημαντική υποστήριξη από ισχυρούς θυελλώδεις ΒΑ ανέμους από την μεριά του Αιγαίου και εκ νέου χέρι βοηθείας θα υπάρξει από την ψυχρή λίμνη στην μέση Τροπόσφαιρα που θα δώσει τις προϋποθέσεις να υπάρξουν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως σε νησιωτικές περιοχές. 

Για την Μαγνησία αναμένουμε να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού κυρίως στην ΒΑ πλευρά του Πηλίου ενώ πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται από τα 1200μ αρχικά και κατά την διάρκεια της Τρίτης θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική μας εξέλιξη για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και δεν πρέπει με τίποτα να υποτιμηθεί από κανέναν, τα ενδεικτικά στοιχεία μπορεί να ξεφύγουν ραγδαίως εν ώρα κακοκαιρίας.

Πιο αναλυτικά: Από απόψε τη νύχτα θα έχουμε επιδείνωση του καιρού σε όλη την Μαγνησία με ισχυρές βροχές και καταιγιδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις από τα 1200μ και πάνω. Προς τα ξημερώματα της Τρίτης θα έχουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων με μεγάλες ραγδαιοτητες να σημειώνονται κυρίως στο Πήλιο. Αυτό το μοτίβο φαίνεται να διατηρηθεί μέχρι και τις βραδινές αργά ώρες μόνο που από τα 400μ και πάνω θα το γυρίζει ακαριαία σε χιόνι καθώς τότε σιγά σιγά θα αρχίζει να κατέρχεται πιο έντονο ψύχος στην ατμόσφαιρα. Τα φαινόμενα δεν φαίνεται να σταματάνε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και πολύ πιθανόν να καταφέρει να χιονίσει ασθενώς και σε πεδινές περιοχές μακριά από την θάλασσα. 

Τα παραθαλάσσια τμήματα λόγο πολύ ισχυρών ΒΑ ρευμάτων είναι πιθανό να μην δουν σημαντικές εντάσεις στα φαινόμενα συνεχόμενης ροής διότι όταν έχουμε ΒΑ σε όλο το νομό έχει μια ιδιότητα το Πήλιο να λειτουργεί σαν τοίχος προστασίας και να δέχεται τα περισσότερα φαινόμενα.  Εν αντιθέσει με τις πεδιάδες μακριά από την θάλασσα θα πρέπει να δοθεί προσοχή, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις όταν ο καιρός γίνεται επικίνδυνος και δίνει αυξημένες πιθανότητες να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9°C έως 6°C, πτώση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ΒΑ στα 5-6 μποφόρ με ριπές στα 7-8 μποφόρ.

Από κανέναν δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ερχόμενη κακοκαιρία θα είναι επικίνδυνη και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 200 λίτρα νερού μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δέουσα προσοχή όταν ένα χαμηλό κινείται με αργές και βασανιστικές κινήσεις σε θάλασσες και δέχεται υποστήριξη στην ανώτερη ατμόσφαιρα τότε τα πράγματα σίγουρα θα γίνονται όλο ένα και περισσότερο επικίνδυνα.

Πάμε να δούμε τώρα πως τα πεδινά της Μαγνησίας θα καταφέρουν να δούμε για κάποιες ώρες χιονοπτώσεις. Αφού το χαμηλό βρεθεί στο Ιόνιο απόψε, η πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει είναι προς το νότιο Αιγαίο κατά την διάρκεια της Τετάρτης τα φαινόμενα θα γίνονται λιγότερα όμως μόλις βρεθεί Νότια της Ρόδου θα καταφέρει να μας στείλει εκ νέου  φαινόμενα  με την μορφή χιονιού μέχρι την θάλασσα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η  προσγείωση του χαμηλό θα είναι προς τις ακτές της  Συρίας. 

Τίποτα το σημαντικό δεν αναμένεται και έτσι αν υπάρξει χιονόστρωση θα είναι ένα ελαφρύ πασπαλισμα σε γνωστές επιφάνειες.

Αυτά από εμένα καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *